11 september-attackerna

Sista 9/11-hunden fick känslofyllt farväl

Av: 

Frasse Levinsson

NYHETER

Bretagne var den sista överlevande hunden som hjälpte till efter attentatet mot World Trade Center.

På måndagen avlivades hon i Texas.

Men först fick hon ett storslaget farväl.

Golden retrievern Bretagne var en av de hundar som deltog i räddningsarbetet i samband med terroristattacken mot World Trade Center i New York år 2001. Tillsammans med sin ägare Denise Corliss arbetade hon tolv timmar om dagen i två veckors tid med att leta efter överlevande vid Ground Zero.

Enligt CNN hittade Bretagne inga överlevande. Det var få överlevande som hittades i rasmassorna. Men golden retrievern fick en annan funktion.

Terapeutisk funktion

I pauserna från sökarbetet var det flera brandmän och räddningsarbetare som sökte sig till Bretagne för att klappa henne och berätta om de saknade vänner och kollegor som de letade efter.

Bretagne antas vara den sista överlevande hunden som hjälpte till efter terroratentatet och hade hunnit fylla 16 år. Eftersom Bretagne var gammal och led av flera fysiska skavanker tog Denise Corliss det svåra beslutet att låta henne somna in.

Insvept i flaggan

När Bretagne leddes till Farfield Animal Hospital för att avlivas stod en rad lokala brandmän och räddningsarbetare på rad och gjorde honnör. Efteråt blev hon utburen insvept i den amerikanska flaggan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

11 september-attackerna

New York