Sahlins ex-livvakt ger upp lägenheten

Mona Sahlin och hennes livvakt.
Mona Sahlin och hennes livvakt.

Mona Sahlins  före detta livvakt ger upp striden för lyxlägenheten. Han drar nu tillbaka ärendet från Hyresnämnden där han bestridit bostadsrättsföreningens beslut att inte anta honom som medlem.

Nu ger Mona Sahlins ex-livvakt upp lyxlägenheten han skulle köpa med hjälp av falska löneintyg. Han ber Hyresnämnden lägga ner hans ärende där ha bestritt bostadsrättsföreningens beslut att inte godta honom som medlem. Det skriver DN.

Lägenheten som han försökt köpa ligger i det exklusiva området Solsidan i Saltsjöbaden i Stockholm. Bostadsrättsföreningen har nekat livvakten att antas som medlem för att de bedömt att han inte klarar av att betala tio miljoner kronor för bostaden plus 18 000 kronor i månadsavgift. Bostadsrättsföreningen hindrar på så sätt livvakten från att kunna genomföra köpet.

Livakten har bestridit beslutet genom att vända sig till domstol, det vill säga Hyresnämnden. Men nu skriver han i ett brev till nämnden den 20 maj att han återtar sin ansökan om resning och

att han: "yrkar att ärendet skrivs av från vidare handläggning.”

Fick lämna sitt uppdrag

För en månad sedan fick Mona Sahlin lämna sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism på grund av att hon utfärdat ett falskt löneintyg till sin före detta livvakt. Intyget har använts som underlag för bostadsköpet. Enligt dokumentet så hade livvakten tre gånger så hög lön som han hade i verkligheten. Sahlin hävdade att hon själv hade betalt honom 60 000 kronor för säkerhetskonsultation.

Publisert:

LÄS VIDARE