Passagerare: ”Vaknade när vagnen började volta”

1 av 17
NYHETER

Fyra människor omkom i tågurspårningen i Bronx.

Joel Zaritsky var en av passagerarna ombord på tåget på väg till New York.

– Jag sov och vaknade när vagnen började volta, säger han till AP. 

Pendeltåget lämnade Poughkeepsie 05.54 och skulle enligt tidtabellen nå New York Grand Central 07.43.

Men klockan 07.20 spårade tåget med sju vagnar ur vid en skarp kurva vid Hudsonfloden i närheten av stationen Spuyten Duyvil.

”Var ett blodbad”

Fem vagnar välte och en av dem hamnade bara meter från vattnet. Fyra personer omkom, tre av dödsoffren tros ha slungats ut ur tågvagnarna när tåget spårade ur.

En brandman som arbetade på platsen var skakad efter insatsen.

– Det var ett blodbad. Detta är den värsta olycksplatsen som jag någonsin jobbat på. Det var blod överallt, säger han till NY Post.

Dennis O'Neil reste med tåget och han berättar för NBC News att han tyckte att tåget körde alldeles för fort innan det kraschade. I samband med urspårningen slungades han mot fönstret.

– Tåget närmade sig Spuyten Duyvil och man kunde känna att det började luta och jag tänkte: Vad är det som händer? Sen träffade det banvallen riktigt hårt och voltade och gled ner för backen. Ett par människor skadades riktigt allvarligt mitt framför mina ögon, säger han till tv-kanalen.

”Otroligt att det händer”

Mike Gallo bor två kvarter från olycksplatsen och var ute och rastade hunden på söndagsmorgonen. När han kom tull olycksplatsen tror han att det hade gått tio minuter efter att tåget spårat ur. Han såg då hur räddningstjänsten drog skadade personer ur tåget. När Aftonbladet träffar honom i närheten av olycksplatsen är han skakad.

– Det är otroligt att något sådant händer i mitt område. Jag tar det här tåget varje morgon. Det var bra att det var en söndagsmorgon det hände och inte en måndag. Det är Thanksgiving och många är bortresta. Det var antagligen färre som skadades och dog av den anledningen, säger han till Aftonbladet.

”Vagnen började volta”

Passageraren Joel Zaritsky var på väg till ett tandläkarkonvent i New York och har berättat för AP om själva olyckan.

– Jag sov och vaknade när vagnen började volta flera gånger. Sen såg jag gruset på banvallen komma mot mig och jag hörde folk skrek. Det var rök överallt och skräp. Folk kastades till den andra sidan av tåget, säger han.

Själv hade han tur och skadade sin högerhand när tåget spårade ur.

I samband med olyckan skadades 67 personer, tillståndet för elva av dem uppges vara allvarligt. Tågföraren och tre ur personalen uppges finnas med bland de skadade.