Flög från England till Spanien - med sin flickväns pass

Neil Clulow, 50, reste från Birmingham till Alicante - med sin flickväns pass.

Trots att Neil är man, skallig och har mustasch lyckades han ändå resa ut ur Storbritannien och in i Spanien med en långhårig kvinna som passbild, skriver Daily mail.

– Jag kom på planet och gick igenom passkontrollen i Spanien utan att bli stoppad av någon. Det är oroväckande, säger Neil Clulow.

Den skallige fembarnspappan med mustasch skulle till Benidorm för att fira en födelsedag med några vänner. Men när han gav sig iväg mot flygplatsen fick han med sig fel pass. I stället för sitt eget lyckades han få med sig sin blonda flickvän Karen Clifts pass.

Väl på Birmingham Airport behövde han bara visa upp sitt boarding card när han passerade säkerhetskontrollen. Och vid ombordstigningen av planet märkte inte personalen på Monarch Airlines att den skallige mannen framför dem visade upp en långhårig kvinnas pass.

– Jag gav dem mitt pass och boarding card när vi gick ombord på planet och hon scannade dem, säger Neil Clulow.

Gick rakt igenom spanska passkontrollen

Och även i Spanien verkar personalen behöva nya glasögon. För när Neil Clulow landat i värmen lyckades han även gå igenom passkontrollen utan ett ord från de spanska myndigheterna. Han själv, fortfarande ovetande om att han reste runt på sin flickväns pass, upptäckte misstaget först när han landat på destinationen. Då började nämligen hans vänner jämföra sina passbilder och när de väl kom till Neil Clulows pass fällde en av vännerna en fyndig kommentar.

– När mina vänner tittade på min passbild sa de 'Neil, du ser mycket bättre ut på den här bilden än i verkliga livet', säger Neil Clulow.

"Det är häpnandsväckande"

Han är förvånad över att ingen upptäckt misstaget trots att hans flickvän har långt blont hår.

– Jag kan inte förstå hur detta kunde hända. Speciellt inte efter alla problem med det saknade Malaysiska planet. Det är häpnadsväckande, säger han.

Han menar att om han kunnat gå ombord på ett plan med ett pass så olikt honom själv kan vem som helst göra detsamma.

– Jag kom på planet och gick igenom passkontrollen i Spanien utan att bli stoppad av någon. Det är oroväckande, säger han.

Fick vänta tre dagar på hotellet

Och vistelsen i Spanien blev inte alls som planerad. Efter att han upptäckt att han åkt ner med fel pass ringde han sin flickvän och bad henne skicka ner hans pass. Men paketet som skickades med UPS tog tid på sig att komma fram.

– De skickade det först med ett flyg till Berlin. Sedan var det i Barcelona, säger Neil Clulow

Han blev sittandes i tre dagar på hotellrummet för att ta emot sitt pass och missade på grund av detta sitt flyg hem. Som plåster på såren betalade flygbolaget hans nya biljett. Och när han åter landade i Birmingham väntade personal från flygbolaget för att höra hur det hela egentligen gått till.

– De frågade mig om jag skulle kunna peka ut den kvinna som släppte igenom mig. Men det ville jag inte göra så jag vägrade. Jag har inte hört någonting av dem sedan dess, säger han.

Enligt Daily mail har flygplatsen förklarat att det är flygbolagets ansvar att kontrollera att en passagerare reser med rätt pass.

Publisert: