Nyheter

Prinsessan är sängliggande i förkylning

Av: 

Sofia Roström Andersson

NYHETER

Här inleds firandet av drottningens 70-årsdag.

Hela familjen skulle vara med på mottagningen – men Madeleine och Chris ställde in.

– Prinsessan är sängliggande i förkylning, säger Annika Sönnerberg, hovets biträdande informationschef.

Med bara några dagar kvar till drottning Silvias 70:e födelsedag den 23:e december hålls i dag en mottagning på Slottet.

Och det var tänkt att hela kungafamiljen skulle vara där.

”Är förkyld”

Prinsessan Madeleine har tillsammans med maken Chris O'Neill flugit till Stockholm från New York för att fira Silvia med resten av familjen.

Men prinsessan uteblev från mottagningen i dag.

– De är inte med vid fototillfället. Prinsessan Madeleine är förkyld och sängliggande i förkylning, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationchef vid hovet.

Det har inget med graviditeten att göra?

– Hon mår bra, den förlöper väl. Vi hoppas att hon kommer att kunna närvara på Oscars i morgon.

Chris O'Neill valde att inte heller delta på sin svärmors mottagning när Madde tvingades ställa in och även lillsessan Estelle lyste med sin frånvaro på bilderna från den officiella delen av mottagningen.

Reinfeldt grattar

Den officiella delen inleddes klockan 10 på onsdagsförmiddagen. Då fick en strålande Silvia, klädd i röd dräktjacka med svarta prickar och svart kjol, motta gratulationer och gåvor från riksdagens talman Per Westerberg (M) och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) som representerade riksdag och regering, landshövdingen i Stockholms län Chris Heister och representanter från Stockholms stad.

Därefter fortsatte den mindre officiella mottagningen där media inte fick vara med.

– Vi kommer inte gå in på någon gästlista för det, det är blandat. De som anmält sitt intresse helt enkelt, säger Annika Sönnerberg.

Annika Sönnerberg berättar att gratulanterna får någon eller några minuter med drottningen för att gratulera och överlämna presenter. Sedan är det nästa persons tur.

Firas på teatern

I morgon kommer en ­specialföreställning på Oscars­teatern spelas till drottningens ära.

Sångerskan Lill Lindfors är värdinna och artister som Tomas Ledin, Lena Philipsson och Peter Jöback kommer bland annat att medverka.

– Det kommer att bli en f­antastiskt härlig kväll, har ­teaterdirektören Vicky von der Lancken tidigare sagt till Aftonbladet.

Föreställningen ”En kväll för vår drottning” kan även ses på Svt 1 den 23 december klockan 20.00.

Men något mer officiellt firande för drottningen blir det inte – och hur Silvia firas privat vill hovet inte gå in på.

– Det håller familjen för sig själva. Hon kommer att fira med familjen, vänner och tillresta från Europa. Drottningen har släkt i Europa, det är de som kommer, säger Annika Sönnerberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: