Prisregn över Aftonbladet

Uppdaterad 2013-10-16 | Publicerad 2013-10-15

Aftonbladet är Sveriges bästa, hungrigaste och största nyhetssajt – för andra året i rad.

Och prisfesten slutar inte där.

Aftonbladet har utsetts till Årets dagstidning - digitala medier, Årets redaktion, Årets medieledare och Årets marknadsinsats.

– Jag är imponerad och stolt. Ett kvitto på att vi verkligen gör det rätta, säger Aftonbladets publisher Jan Helin.

Tre miljoner läsare kan inte ha fel - Aftonbladet regerar i nyhets-Sverige!

Aftonbladet kammade hem fyra priser vid Tidningsutgivarnas och Medievärldens årliga utdelning i går kväll. Bland dem det prestigefyllda Årets dagstidning – digitala medier.

– Det betyder jättemycket. Digitala medier är för oss nummer ett. Att vi har lyckats ta priset två år i rad är ett kvitto på att vi verkligen gör rätt. Det är roligt att det även är något som branschen ser, säger Jan Helin.

”Ett kraftcentrum”

Juryns motiverar priset med: "Ett kraftcentrum för den digitala utvecklingen. Oavsett om det gäller mobilt, betallösningar eller journalistiska grepp".

– Det sitter i ryggmärgen nu. Det här är priset vi får för det hårda arbete vi har lagt ner, säger Marica Finnsiö, redaktionschef på Aftonbladet.

Sportbladet belönas med den tunga utmärkelsen Årets redaktion - bland annat för den "stora expertkunskapen med kirurgisk precision i allt som berättas och granskas" enligt juryn.

– Det känns väldigt hedrande och välförtjänt. Sportbladet och sportjournalistiken är verkligen värd detta, säger sportchef Håkan Andreasson.

”Otroligt imponerad”

Svenska Hjältar prisas för Årets marknadsinsats för skolprojektet - som enligt juryn "engagerat en svårflörtad målgrupp på lokal nivå".

– Man måste våga satsa och hitta nya fönster hela tiden. Jag är oroligt imponerad, säger Mark Levengood som varit frontfigur för Svenska hjältar under flera år.

Aftonbladets publisher Jan Helin belönades även med utmärkelsen Årets medieledare på galan som hölls på Wallmans salonger i Stockholm i går.

– Det här jobbet är inte så svårt om man har en fantastisk organisation. Aftonbladet är ett magiskt gäng som ger energi varje dag. Det är ni som gör att det är möjligt, säger Jan Helin.

Aftonbladet var totalt nominerade i åtta av nio kategorier. Koncernkollegan i Schibsted, Omni, belönades med priset Årets innovation. Årets dagstidning - helhetspriset gick till Uppsala Nya Tidning.