Blött i dag - men snart lyser solen äggstra gul

Här är hela påskhelgens väder

Påsken inleds med en blöt långfredag.

Men sedan kommer ­solen.

Aftonbladet ger dig koll på påskvädret.

Påsken ser ut att bli ­äggstra (!) fin i år. Redan i tisdags kom det första högtrycket in över landet, med värmeböljor och sol i stora delar av landet.

Kanonväder väntar

Prognosen från Klart.se visar att Götaland och ­Svealand får strålande sol med start på påskafton. Även Norrland får kanonväder, om än några grader kallare.

Men i dag, långfredag, drar det in regn och snö över landet.

- Det är ett lågtryck på väg in via Island. Det når Sverige under torsdags­natten och håller i sig fram till lunchtid på fredagen. Man kan vänta sig ganska mycket regn i södra delarna av landet och en del snö i Norrland, säger Martin Hedberg, meteorolog på Klart.se.

Satsa på shorts

Deppigt? Misströsta inte!

I morgon och på söndag kommer värmen tillbaka med medeltemperaturer på 16 grader i Götaland och Svealand. Göteborgarna kan få shortsväder, med upp till 19 grader i övermorgon.

Men soldyrkare och flygsugna påskkärringar gör bäst i att passa på under ­helgen. Redan på måndag drar ett lågtryck från Polen in över Götaland och södra Svealand.

Spana in påskvädret timme för timme på klart.se!

Professorn: Långtråkigt kan vara bra

Lars Svendsen.
Lars Svendsen.

I dag är årets tråkigaste dag - långfredagen.

Regn, regn, regn, ­utlovar ­väderprognosen.

- Omfamna tråkigheten, säger filosofen Lars Svendsen.

Många bävar inför lång­fredagen, historiens lång­tråkigaste dag.

Men filosofiprofessorn Lars Svendsen, författaren till boken ”Långtråkighetens filosofi” tror att lite leda i vardagen kan vara bra för oss.

- Dagens människor lider av meningsabstinens. Vi ­behöver unna oss att nå ”rock bottom” ibland.

Leda var länge något som bara omfattade överklassen. På senare tid har långtråkigheten demokratiserats, ­menar Lars Svendsen.

- Nu kan fler uppleva vad det är att ha tråkigt, vilket ­visar hur sårbara vi är inför att göra ingenting. Vi flyr till våra smartphones och iPads så fort vi får tråkigt.

Han uppmanar svenskarna att ”omfamna tråkig­heten” i dag.

- I tråkigheten finns möjlighet till självinsikt. När livet känns som ett stort tomt ­ingenting, det är där vi bör vara.

Publisert: