Brittiska hovet: Kate och William är på BB

Nu är den kungliga bebisen på väg - i dag kan Storbritannien få en liten prins eller prinsessa.

Enligt hovet åkte prins William och Kate till BB tidigt i morse.

Prins William och brorsan Harry föddes där.

Nu ska ytterligare en kunglig bebis se dagens ljus på sjukhuset St Mary's i centrala London.

En talesperson uppger att Kate Middleton lades in vid sjutiden i morse, svensk tid, rapporterar AFP.

– Saker och ting fortskrider normalt, säger talespersonen enligt Sky News.

Bebiskaos i London

Hertiginnan av Cambridge sägs vara i ett tidigt skede av förlossningsarbetet och befinner sig nu tillsammans med prins William i den privata Lindo-flygeln på sjukhuset som omringas av poliser. Två av dem vaktar också ingången till den privata flygeln.

Många har väntat på dagen då prinsparets bebis ska komma och intresset är enormt.

Redan i förra veckan rådde full bebisyra i London och media från hela världen har ockuperat gatan utanför sjukhuset sedan dess.

Enligt CNN kommer drottning Elizabeth och Storbritanniens premiärminister David Cameron att vara bland de första som får veta när barnet väl föds.

Trea i tronföljden

Sedan kommer det att meddelas resten av världen på ett papper som sätts upp precis bakom grindarna till Buckingham Palace. Enligt Sky News kommer det troligtvis bara stå om barnet är en flicka eller en pojke och kanske hur lång bebisen är.

Allt är sedan länge förberett för den lilla eller lille som ska komma till världen. Barnet, som bland annat redan fått en nanny, kommer att bli nummer tre i den brittiska tronföljden efter farfar Charles och pappa William.

Flera medier uppger att det kan dröja upp till tio dagar innan hertigparet meddelar barnets namn. Och det väntas ske på samma sätt som när prins Williams avslöjades – på en tavla stående på ett staffli vid grindarna till Buckingham Palace.

Det har sedan länge gått att spela på vilket namn barnet kommer att få och enligt CNN hör Alexandra, Charlotte, Elizabeth, Victoria, Grace, James och George till lågoddsarna.

Publisert: