Hägglunds fylleskämt

Publicerad 2013-10-18

NORRKÖPING. Göran Hägglund (KD) passade på att skämta när han och de övriga alliansledarna slöt upp för att visa Fredrik Reinfeldt sitt stöd.

Med sig hade han en ask - Alvedon.

– Det beror inte på att ni ska ha kongressfest, det handlar om att jag vill tala om tillgänglighet. Sedan vi omreglerade apoteksmarknaden har vi fått 37 procent nya apotek. 345 stycken, sa han.

Samtliga Alliansledare hade fått i uppdrag att ta med sig varsin sak för att hålla ett tal omkring på M-stämman. Flera tog chansen att prata om något som rörde deras egna specialområden i regeringen.

Symboliserar Sveriges resa

KD-ledaren Göran Hägglund slog ett slag för skrotandet av apoteksmonopolet medan Centerledaren Annie Lööf sträckte upp sin vita mobil i luften.

– Den får symbolisera den resa vårt samhälle har gjort och gör. Tittar man på den tekniska utvecklingen de senaste hundra åren så har det hänt en hel del, sa hon.

Folkpartiledaren Jan Björklund valde en kamera - också den i mobilen. Och sedan höll han upp den i luften och fotograferade sig själv tillsammans med sina allianskamrater.

– Tugga du på din Alvedon, sa han skämtsamt till Hägglund.

Kängade till Löfven

Sedan slog Jan Björklund fast att han tänker skicka bilden till en "alldeles speciell person" och syftade på S-ledaren Stefan Löfven.

– Pressfotograferna har länge velat ha en bild på hans regeringsalternativ, men det har de inte fått. Så jag tänkte visa honom att man kan ta bilden själv, sa han och kritiserade Löfvens brist på besked i regeringsfrågan.

Statsminister Fredrik Reinfeldt höll i sin tur upp yrkesintroduktionsavtalet för unga.

– Här finns helt enkelt ett avtal som parterna har ingått för att ge unga en chans att komma in på arbetsmarknaden, sa han.