Benny Fredriksson

Stadsteatern ställer in föreställningar

Av: 

Josefine Holmqvist

NYHETER

Teaterchefen Benny Fredriksson har dött, 58 år gammal.

Han var vd för Kulturhuset Stadsteatern i 16 år.

– Av omtanke om vår personal har vi tagit beslutet att ställa in kvällens teaterföreställningar. Vi hoppas på förståelse från vår publik, skriver Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande.

På lördagen meddelade Kulturhuset Stadsteatern att Benny Fredriksson dött under en vistelse i Australien. Han var vd för Kulturhuset Stadsteatern i 16 år och avgick i december förra året.

I ett pressmeddelande meddelar Sture Carlsson, vd för Kulturhuset Stadsteatern, att de ställer in kvällen förställningar:

– Vi är djupt chockade och förkrossade av Bennys alltför tidiga och tragiska bortgång. Vi har under förmiddagen haft flera samlingar med personalen och många samtal. Det kommer vi fortsätta att ha under lång tid. Sorgen över vad som inträffat är stor och vi behöver ta hand om varandra och vara tillsammans i denna svåra tid. Av omtanke om vår personal har vi tagit beslutet att ställa in kvällens teaterföreställningar. Vi hoppas på förståelse från vår publik, säger han.

”Ronja Rövardotter” ställs inte in

Vidare säger Sture Carlsson att deras tankar går till Bennys familj och närstående.

”Ronja Rövardotter” är den enda uppsättningen som inte ställs in under kvällen.

– Vi spelar Ronja för att Benny tyckte så mycket om den, säger Camilla Carlström, tidigare produktionsledare för föreställningen till Expressen.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Så minns Kultursverige Benny Fredriksson

ÄMNEN I ARTIKELN

Benny Fredriksson

Stockholms stadsteater

Kulturhuset Stadsteatern