Här är första bilden på prinsessparets dotter

Hon är lik sin storebror – men med svart hår.

Här är första bilden på prinsessparets nyfödda dotter.

– Hon ser väldigt rar ut, säger Chris O’Neill.

I natt fick prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sitt tredje barn. När Chris O’Neill mötte pressen under fredagen beskrev han prinsessparets nyfödda dotter.

– Hon ser väldigt rar ut. Jag kan inte säga mer än så, vi har inte sett ögonfärgen än. Men tack för att ni kom hit, jag uppskattar det verkligen. Jag säger tack från Madeleine också, ni kommer att se henne väldigt snart, säger han.

Flickan vägde 3 465 gram och var 50 cm lång. Enligt Chris O'Neill är Sveriges nya prinsessa lik sin storebror Nicolas. 

– Men hon har mer hår. Svart hår. Hon ser väldigt söt ut, säger han.

Kungaparet avbryter sin semester

Kungaparet har avbrutit sin semester i skidorten Klosters i Schweiz och flyger hem direkt för att träffa sitt sjunde barnbarn.

– De kommer att landa i Sverige i dag, säger hovets presschef Margareta Thorngren.

Vad prinsessan kommer att heta och hennes titel presenteras först på måndag. Då kommer riksmarskalk Svante Lindqvist att läsa upp vad prinsessan kommer att kallas och även statsminister Stefan Löfven, talman Urban Ahlin och överhovmästarinna Kirstine von Blixen-Finecke kommer att delta vid ceremonin.

På måndag kommer också en tacksägelsegudstjänst, eller Te Deum som det kallas, att hållas i Slottskyrkan. Då kommer den närmaste familjen och representanter för riksdag och regering att delta i gudstjänsten.

Publisert:

LÄS VIDARE