Reinfeldts förtroende överlägset

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Scanpix
Fredrik Reinfeldt tog emot Kinas vice president Xi Jinping i Rosenbad för några dagar sen.

NYHETER

Varken oppositionsledaren Mona Sahlin eller MP-ledaren Maria Wetterstrand kommer i närheten av statsministern Fredrik Reinfeldt i kampen om väljarnas förtroende, rapporterar opinionsinstitutet Synovate.

Och den hittills allt populärare miljöpartisten får sämre omdömen än socialdemokraten i alla de frågor som Synovate ställt till tusen väljare, skriver Dagens Nyheter.

Sahlin är en naturligare statsministerkandidat än Wetterstrand, som är för oprövad enligt väljarna, säger Synovates Nicklas Källebring.

Frågorna

Detta är frågorna från Synovate:

Bäst på att företräda Sverige utomlands? Oavsett om han jämförs med Sahlin eller Wetterstrand svarar 70 procent Reinfeldt. 16 procent säger Sahlin och 15 säger Wetterstrand.

Bäst på att leda Sverige i händelse av allvarlig kris? Det blir 61–19 procent till Reinfeldt mot Sahlin och 70–15 till Reinfeldt mot Wetterstrand.

Bäst på att leda regeringens arbete? 55–26 till Reinfeldt mot Sahlin och 64–19 till Reinfeldt mot Wetterstrand.

Bäst på att skapa majoritet för sin politik i riksdagen? 51–29 till Reinfeldt mot Sahlin och 64–21 till Reinfeldt mot Wetterstrand.

Bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid för oss som bor i Sverige? 41–40 till Reinfeldt mot Sahlin och 45–35 till Reinfeldt mot Wetterstrand.

TT

Publicerad: