Nyheter

Skämten haglar i lokaltidningarna

NYHETER

Aprilköping. Kronprinsessan Victoria och Daniel är ett kärt ämne. Den snötyngda vintern likaså.

Men på vissa håll möts landets lokaltidningsläsare av mer spektakulära ämnen i 1 april-upplagorna.

En av dagens mer udda artiklar kommer från Söderhamns-Kuriren, som skriver att en lyxklinik för skönhetsoperationer planeras. Allt bekostas av landstinget Gävleborg, som tror att kliniken kan bli en bra inkomstkälla.

– Det här är inget för fattiga gävleborgare, säger Mats Olsson, landstingets utvecklingsstrateg.

– Vi planerar för en avdelning enbart för män som vill göra penisförlängningar, fortsätter han.

Daniel hyllas

Nerikes Allehanda berättar att Örebro ska bekosta en jättestaty på blivande prinsen Daniel Westling. Dessutom ska hans tidigare lägenhet förvandlas till museum där exempelvis hans gamla skolbetyg kan granskas.

Inte nog med det – Victoria och Daniel ska flytta in på Sofiero slott i Helsingborg. Orsaken är bostadsbristen i Stockholm sedan det står klart att ombyggnationen av Haga slott försenas, hävdar Helsingborgs Dagblad (HD).

– Redan nu har vi planer på att bygga ett styrketräningsrum till den sportige Daniel, säger Roy Ahl, inflyttningssamordnare, till HD.

Eftersom Kent och John Fogerty ska uppträda på slottet bjuds kungligheterna på backstagebiljetter – och som en eftergift till Daniel ska Ockelbo spelmanslag agera förband.

Totalt snusförbud

Laholm har skräpproblem med utspottade snuspåsar. Nu har kommunledningen fått nog och tar till ett radikalt grepp – totalt snusförbud införs i hela stan, skriver Laholms-Tidning.

I Blekinge är miljöbekymren större än så. Det krävs snabba åtgärder och därför ska stridsflygplanet Gripen användas för att sprida ut kalk och därmed ta bort stora snömassor. Detta eftersom hela Blekinge län riskerar att försurningsskador. Planet ska flyga över länet på bara 6 minuter, skriver Blekinge Läns Tidning.

I Skåne talas det också om vädret – fast där handlar det om sommaren. Nakenbadarna i Falsterbo ska nämligen få en 1 000 meter lång strand. Nudiststranden ska omges av ett plank som ska gå 50 meter ut i vattnet. Och nu det jublar entusiasterna:

– Vi använde ett bevingade slagord, fast vi skrev om det lite: Här är friheten större, vattnet blåare och huden brunare. Politikerna tyckte det lät fint, säger Inga K Læder vid föreningen Näck på Näset, till Sydsvenskan.

Larvig anläggning

En ny, annorlunda attraktion står snart klar i Borås djurpark: en anläggning för träsklarver. Men besökarna tvingas använda ansiktsskydd – larverna stinker, skriver Borås Tidning.

Och till sist presenteras en oväntad värvning av Oskarshamns hockeylag: Sångaren i Backyard babies, Dregen, ska rädda det kvalspelande laget kvar i hockeyallsvenskan. Detta trots att stjärnan inte har spelat hockey sedan han var tonåring.

– Han går direkt in i laget som en ren rollspelare, säger IKO-tränaren Lenny Eriksson till Barometern.

Men i dagens Aftonbladet, både på nätet och i papperstidningen, hittar du inga aprilskämt. Och det är inget skämt.

Vilka aprilskämt har du gått på?

TT-AFTONBLADET

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter