Fyra ur Hells Angels anhållna efter stort polispådrag i Piteå

Polisen: ”Det är grov
organiserad brottslighet”

Ett massivt polispådrag ägde i går rum i Piteå.

Då var polisen mycket förtegen men under en presskonferens på polishuset i Luleå i dag avslöjade de vad det hela gällde:

Grov organiserad brottslighet.

– Totalt greps nio personer, säger polischefen Håkan Karlsson.

Fyra män ur mc-gänget Hells Angels sitter nu anhållna.

Det var vid ettiden i går som polisens insatsstyrka slog mot en bil i centrala Piteå.

Två män drogs ut ur en svart BMW i korsningen Kålmilavägen/Sundsgatan i Piteå och fördes bort av ett stort antal poliser som var beväpnade och maskerade.

Totalt nio gripna

Vid sidan om dessa greps nästan samtidigt ytterligare fyra män och tre kvinnor.

Under en presskonferens på polishuset klockan elva på söndagen bekräftade polisen att de nio personerna alla hämtades in till förhör gällande sina eventuella kopplingar till grov organiserad brottslighet.

Flera brottsmisstankar

Fyra av dem; män på 21, 25, 31 och 38 år greps efter förhören. De fyra anhållna männen tillhör mc-gänget Hells Angels och är kända av polisen sedan tidigare, bland annat för våldsbrott.

– De ingår i ett nätverk som vi har här uppe. Var i organisationen de finns kan jag inte säga, säger Per Karlsson vid Norrbottenspolisen, kommenderingschef vid lördagens gripande, till TT.

Männen är misstänkta för grovt övergrepp i rättssak, utpressning och medhjälp till utpressning, uppger polisen på presskonferensen.

– Två av männen greps i samband med att pengar överlämnades, men mer än så kan vi inte säga just nu, säger Håkan Karlsson under presskonferensen.

Kan bli fler gripanden

De övriga fem har släppts efter förhören men polisen utesluter inte att fler gripanden kommer att ske.

Polisen berättade på presskonferensen att man har bedrivit spaning mot personerna under en tid. Insatsen genomfördes i samarbete mellan poliser från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland samt rikskriminalen och åklagarkammaren i Luleå.

De som gripits är bosatta i länet och är kända av polisen sedan tidigare. Polisen utesluter inte att fler personer kan komma att gripas.

Publisert: