Nyheter

Polisen jagar misstänkt skytt

Av: 

Erik Wiman

William Svärd

NYHETER

Skytten ska vara en man med keps på cykel

Ytterligare en skottlossning inträffade i stadsdelen Augustenborg i Malmö på lördagskvällen.

En okänd man avlossade två skott mot fönstret till ett skrädderi och skallade sedan butiksägaren.

Den 57-årige mannen som äger skrädderiet säger att han befann sig inne i butiken när han hörde en smäll som gjorde att ena fönstret gick sönder. Han såg en man utanför och gick ut för att konfrontera denne.

– Han fick då en så kallad dansk skalle och gärningsmannen flydde sedan mot Uddeholmsgatan, säger polisens vakthavande befäl Hans Nilsson.

Hittade kulhål

Polisens tekniker hittade två kulhål i fönsterkarmen till butiken, som ligger i korsningen av Lönngatan och Norra Grängesbergsgatan.

– Vi vet inte om det är ett rån eller en ren skottlossning, sade Hans Nilsson på lördagskvällen.

Under kvällen rådde det tveksamheter om ifall kulhålen uppkommit i samband med att fönstret gick sönder, eller om det var gamla skador och att den smäll som skräddaren hörde var något annat. Men vid midnatt meddelade polisen att den tekniska undersökningen bekräftade att skotthålen var färska.

– Så allt tyder på att det har avlossats skott, säger Sofie Österheim vid Skånepolisen.

Bar orange jacka

Polisen gick under kvällen ut med ett signalement på gärningsmannen och hade under flera patruller ute som spanade.

Han ska vara cirka 170 centimeter lång, bära en orange jacka med reflexer och mörk keps. Eventuellt lämnade han platsen på cykel.

Området omkring butiken spärrades av medan polisen förhörde vittnen och gjorde en teknisk undersökning av skotthålen. De hade även en hund på plats som sökte efter spår.

Skrädderiägaren, som har invandrarbakgrund, blev lindrigt skadad vid misshandeln.

En till förhör

Och ett tag såg det ut som att spaningarna gett resultat, skriver TT. Under natten till söndagen hämtade polisen en man i 50-årsåldern, misstänkt för inblandning i händelsen i Augustenborg.

50-åringen släpptes dock efter förhör och misstanken avskrevs, uppger polisen.

Många larm

Larmet kom till polisen vid 18.31 genom att en privatperson stoppade en patrull och berättade att han bevittnat ett rån.

Så sent som i fredags inträffade minst en skottlossning i samma område, som är ett av de mest utsatta för den senast tidens ouppklarade skjutningar. Tvärs över gatan från butiken, bara ett 30-tal meter bort, ligger också den busshållplats där en man som väntade på bussen blev skjuten i ryggen tidigare i veckan.

Malmöpolisen har den senaste tiden fått in en mängd larm om skottlossningar. Många av larmen har visat sig vara falsklarm. Samtidigt jagar polisen en misstänkt ny laserman som tros ligga bakom en rad skjutningar mot människor med invandrarbakgrund i Malmö.

Polisen vill i nuläget inte säga om det finns någon koppling mellan dessa fall och det nu aktuella.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter