Nyheter

Åtta spädbarn funna döda

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Hittades vid hus
i norra Frankrike

Kropparna av åtta nyfödda spädbarn har hittats vid två olika hus i norra Frankrike.

Ett par i 45-årsåldern – som bott i bägge husen – har gripits och väntas bli häktade på torsdag.

Polis sökte igenom parets hem med hjälp av hundar.
Polis sökte igenom parets hem med hjälp av hundar.

Vid ett hus i byn Villers-au-Tertre utanför Lille i norra Frankrike har åtta döda spädbarn hittats nedgrävda i en trädgård.

Två personer – en man och en kvinna i 45-årsåldern – har gripits. Enligt uppgifter i fransk press är det föräldrarna till spädbarnen som tagits av polisen. De är i nuläget misstänkta för att ha gömt liken, men misstankarna kan stärkas ju längre utredningen pågår.

Hundar fann fler lik

Enligt nyhetsbyrån AFP började polisen söka igenom huset för två dagar sedan efter ett tips av en familj som nyligen flyttat in i ett hus och hittat människoben i trädgården.

Polisen genomsökte trädgården och fann spädbarnslik, och spårade sedan upp de tidigare ägarna till huset – paret i 45-årsåldern. Med hjälp av hundar fann man i parets nya hus sedan ytterligare spädbarnslik. Sammanlagt har åtta barn funnits.

Hundar har därefter sökt av området efter fler offer, och polis arbetar med att hitta spår och bevisning som kan knyta dem till brottet.

Samma föräldrar

Alla åtta spädbarnen tros vara födda födda från samma föräldrar och på torsdag kommer åklagare att hålla en presskonferens om fallet.

Frankrike har skakats av flera uppmärksammade fall där föräldrar dödat spädbarn, och sedan sparat och förvarat liken.

ANNONS

Hjälp barnen på plats! Genom UNICEF kommer din hjälp fram.

Extern länk från UNICEF

Klicka här

Huset ligger i byn Villers-au-Tertre
Publisert: