Polis stoppade bil med k-pistar

Av: Erik Wiman, Olof Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gängbråk vid
säkerhetssalen

Utanför säkerhetssalen hamnade de rivaliserade gängen i bråk. Polisen stoppade en bil med tonade rutor med dragna vapen för att kunna sära på gängen.
Foto: P-O SÄNNÅS
Utanför säkerhetssalen hamnade de rivaliserade gängen i bråk. Polisen stoppade en bil med tonade rutor med dragna vapen för att kunna sära på gängen.

Medlemmar i två kriminella grupper hamnade i bråk utanför Stockholms tingsrätt i dag.

Piketpoliser fick ingripa för att skilja de två grupperna från varandra.

Ett åtal om mordförsök avhandlades i dag Stockholms tingsrätts säkerhetssal. Rättegången är det senaste kapitlet i konflikten mellan olika kriminella grupper i Södertälje.

Tre mord har begåtts på kort tid och i dagens förhandling sitter tre medlemmar i Bandidos supportergrupp X-team misstänkta för mordförsök på en medlem i gruppen som kallas syrianska nätverket.

Poliser med k-pistar

Aftonbladets reporter på plats beskriver hur ett 30-tal medlemmar i X-team och Bandidos dykt upp för att stötta vid rättegången.

Förhandlingarna löpte lugnt under förmiddagen men när åhörarna lämnade salen för lunchuppehållet gled en bil med tonade rutor upp utanför säkerhetssalen.

Polisens piket stoppade bilen med dragna k-pistar och enligt säkra uppgifter till Aftonbladet sitter en grupp ur syrianska nätverket i bilen.

De samlade Bandidos- och X-teammedlemmarna ställer då upp sig på platsen och polisen tvingas bilda kedja för att skilja grupperna åt. Till sist lyckas dock polisen avvisa grupperna från platsen.

Stängde rättegången

Efter lunch valde rättens ordförande att stänga rättegången för allmänheten på grund av säkerhetsskäl.

Mats Almquist på Stockholmspolisens länskommunikationscentral bekräftar stökigheterna utanför säkerhetssalen.

– Vi hade polisen där med anledning av en skyddad förhandling. Vi gör så när det är mc-relaterat och i dag blev det lite tjafs, säger han till Aftonbladet.

Enligt Mats Almquist befanns sig drygt 50 tal åhörare utanför salen men ingen greps av polis.

– Rätten stängde förhandlingarna efter lunch och då pep alla åhörarna iväg.

Publicerad: