Isabella Lövin om Miljöpartiets svaga siffror

I kväll i Partiprogrammet – se live på aftonbladet.se

avJosefine Holmqvist, Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Klimatförändringar är det svenskar oroar sig mest över just nu – ändå går det trögt för Miljöpartiet.

Enligt tidigare mätningar i år hamnar partiet under riksdagsspärren.

– Det är klart vi är nervösa över att förlora inflytandet, jag hoppas verkligen att vi får fortsätta, säger Isabella Lövin i Partiprogrammet.

På onsdagskvällen är det dags för Partiprogrammet – Aftonbladets politikshow som i direktsändning tar tempen på partiledare och lyfter aktuella, politiska snackisar.

Huvudgästen i kvällens program är Isabella Lövin, Miljöpartiets ena språkrör.

Isabella Lövin, 55 år, var EU-parlamentariker mellan 2009 och 2014, och biståndsminister i den nuvarande regeringen mellan 2014 och 2016. Förutom att hon sedan maj 2016 är ett av två språkrör för Miljöpartiet, är hon även Sveriges vice statsminister.

Miljöförstöring oroar mest

Klimatförändringar och miljöförstöring är vad svenskar oroar sig mest över i nuläget, enligt en ny mätning från SOM-institutet. Ändå går det väldigt trögt för ett parti, vars absolut viktigaste fråga är just miljöpolitik.

I Aftonbladet/Inizios aprilmätning landar Miljöpartiet visserligen på 4,0 procent, men mätningar som gjorts tidigare i år visar på ett väldigt svagt stöd för på partiet.

I februari fick partiet 3,2 procent i en mätning, och månaden efter fick de 3,3 procent. Frågan många ställer sig är om partiet kommer att finnas kvar i riksdagen efter valet?

Varför går det så dåligt?

I Partiprogrammet kommer Isabella Lövin att frågas ut av Robert Aschberg. Vid sin sida har han kollegorna Janne Grönroos och Malvina Britts. Därutöver finns Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin på plats för att leverera knivskarpa analyser.

Varför går det så dåligt för Miljöpartiet? Och hur ska Isabella Lövin och hennes kollegor rädda partiet från att åka ur riksdagen? Detta och mycket mer får Isabella Lövin svara på i kvällens program.

Partiprogrammet sänds klockan 19.00 på Aftonbladet.se. De som vill se programmet live kan göra det på Hotel Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm.

Viktigaste frågorna inför valet 2018 00:33

Se förra veckans avsnitt av Partiprogrammet här

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM