Gripna för knivbråk i Göteborg har släppts

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Två kvinnor i 20-årsåldern har skadats, varav en allvarligt, i ett knivslagsmål i en lägenhet i Askim i Göteborg. Arkivbild.

Två kvinnor i 20-årsåldern skadades på söndagsmorgonen i ett knivslagsmål i en lägenhet i Askim i Göteborg. Nu meddelar polisen att tre av fyra gripna har släppts på fri fot efter beslut av åklagaren.

– De är inte längre misstänkta i ärendet. Det pågår förhör med den fjärde personen, och det pekar mot att även den personen kommer att friges, men det beslutet är inte taget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

I stället utgår polisen från att gärningsmannen försvann från lägenheten i samband med bråket.

– Vi söker fortfarande efter en person eller personer som kan ha lämnat lägenheten. Allt pekar nu på att gärningsmannen eller gärningsmännen är på fri fot, säger Stefan Gustafsson.

En av de skadade kvinnorna har kunnat lämna sjukhuset medan den andras tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska sjukhuset.

Polisen utreder händelsen som försök till mord. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

– Polis och åklagare har en ganska bra bild av vad som har hänt, men kommer inte kunna lämna mer information om vad den bilden är. Det går inte när vi har en situation när folk, som vi anser är misstänkta, befinner sig på fri fot, säger Stefan Gustafsson.

Minst sex personer var inblandade i bråket. De fyra personer som fanns kvar i lägenheten när polisen kom till platsen strax efter klockan sju på söndagsmorgonen greps, men tre av dem har alltså senare släppts.