Nyheter

Fylleslag under juldagsfirandet

Av: 

Josefin Sköld

Sju personer greps efter att de försökt köra på fyra poliser.

Foto: Patrick Persson

NYHETER

Hemvändarna firade rejält.

Natten mot annandagen gjorde polisen ett flera hundra ingripanden runt om i landet.

– Juldagen har sedan fem-sex år tillbaka blivit den nya festardagen, säger presstalesman Thomas Fuxborg.

Polisen i Malmö fick rycka ut och rädda tre juldagsfirare som ramlat i kanalen.

Foto: Patrick Persson

Polisernas arbete i helgen handlade framför allt om att stävja fylla, bråk och lugna stökiga juldagsfirare. Bara i Västra Götaland gjorde polisen närmare 600 ingripanden. 117 personer omhändertogs under juldagskvällen och natten i länet. Inga allvarligare skador har hittills rapporterats. Men i Malmö fick polisen rycka ut och rädda tre juldagsfirare som ramlat i kanalen.

– Vi fick larm om att en kvinna plaskade runt i kanalen och att ytterligare en kvinna hade hoppat i för att rädda henne. När vi kom dit var det tre personer som låg i vattnet och de fiskades upp och kördes till sjukhus, säger Marie Persson, vakthavande i Skåne till Sydsvenskan.

Mordförsök på poliser

Lite senare var två poliser nära att bli påkörda när de skulle stoppa en bil. De hann kasta sig undan och sköt sedan två skott mot bilen som fortsatte därifrån. Bilen stoppades sedan och de sju personerna som satt i bilen kunde gripas. De är nu misstänkta för två fall av mordförsök, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

I Borås utsattes en kvinna i 20-årsåldern för våldtäkt. Övergreppet ska ha skett utomhus vid ett-tiden på natten.

Polisen i Norrbottens län omhändertog 29 berusade personer under kvällen och natten. 20 misshandelsfall anmäldes, varav två grova.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: