”Blir halka i hela landet”

Av: Anders Munck

Publicerad:
Uppdaterad:

Mängder med olyckor på måndagskvällen – flera skadades allvarligt

En stor mängd olyckor har inträffat i Mellansverige och Norrland under kvällen.

Flera personer har skadats allvarligt.

Vägverket varnar nu för is- och snöhalka i hela landet.

Det har varit en hektisk kväll på vägarna för polis och räddningstjänst.

I Örebro län har minst 10 trafikolyckor inträffat under kvällen, och många av dem kan kopplas till halka.

– Vi har haft fyra halkolyckor bara under senaste timmen. Det har kommit snöblandat regn under dagen som frusit på i kväll och det är väldigt halt på vägarna, säger Kenneth Johannesson på polisen i Örebro.

Den allvarligaste olyckan skedde på länsväg 733 mellan Nora och Örebro där föraren tappade kontrollen över sin bil, som voltade och hamnade på taket. Bilföraren fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Flera skadade i Mellansverige

Även från Dalarna, Norrköping, Värmland, Dalsland och delar av Norrland rapporteras flera olyckor:

En man i 60-årsåldern skadades allvarligt när hans bil kolliderade med en lastbil på E14 i Fränsta i Västernorrland. Mannen klämdes fast efter att hans bil körde in i tankbilen bakifrån. Det var halt på platsen, enligt polisen. Trafiken på E14 stod still under två timmar till följd av olyckan.

En man och en kvinna skadades vid en frontalkrock mellan två bilar utanför Färgelanda i Dalsland. Olyckan inträffade på länsväg 172. Det är oklart vad som orsakat kollisionen.

Flera fordon var inblandade i en trafikolycka på länsväg 87 utanför Sollefteå vid 20-tiden i kväll. Ett av fordonen, en lastbil, välte och föraren klämdes fast. Två personer fick föras till sjukhus.

”En storm kommer passera”

Det är risk för fortsatta problem på vägarna under morgondagen. Vägverket varnar för halka i hela landet. Halkrisken är störst i västra Svealand och Norrland. I morgon drar dessutom ett oväder in över landet med snö och blötsnö, och polisen manar till försiktighet på vägarna.

– En storm passerar och det blir en klass 1-varning för Götaland. För delar av västkusten kan det bli en klass 2-varning, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN