Nyheter

Mörkklädd söks för mordet på 50-åringen

Av: 

Camilla Sundell

Charles, 48, sköts till döds på öppen gata. Nu har en man häktats.

Foto: Krister Hansson

NYHETER

I går sköts en 50-årig tvåbarnspappa på öppen gata i Malmö.

Fortfarande är ingen gripen.

Nu söker polisen efter en mörkklädd gärningsman som setts vid platsen.

Ingen misstänkt är ännu gripen för tisdagens dödsskjutning i Malmö. Polisen fortsätter under dagen att knacka dörr i området för att samla in vittnesuppgifter om vad som hänt.

– Nu pågår traditionellt polisarbete där vi sammanställer förhör, går igenom vad den tekniska undersökningen gett och vilka uppgifter vi fått in om offret, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

Inget samband

Polisen kopplar inte samman nyårsaftonens mord på en 15-årig pojke med gårdagens mord på en man i 50-årsåldern på Kantatgatan på Lindängen i Malmö.

– Men vi ska titta på det längre fram i utredningen, säger Börje Sjöholm, spaningschef vid länskriminalen.

Polisen har efter att ha knackat dörr i området runt Kantatgatan fått in flera vittnesuppgifter om att en eller flera gärningsmän flytt från platsen efter dödsskjutningen, berättar polisens utredningsledare Monica Olhed vid en presskonferens.

Vittnen har sett en mörkklädd gärningsman efter skotten.

– Delar av uppgifterna är samstämmiga, angående flyktvägen, säger Monica Olhed.

Vill ha tips

Den man som sköts till döds på Kantatgatan bodde i området, hade två söner och var närmare 50 år gammal, berättar Monica Olhed som leder polisutredningen.

Polisen har inte någon misstänkt och vet inte vad som kan ha varit motivet, enligt henne.

Ett 20-tal personer arbetar med utredningen:

– Vi är intresserade av alla uppgifter, inte bara efter flykten utan även iakttagelser av vad som hänt innan mordet, säger Monica Olhed.

"Förödande"

Det här var det femte mordet i staden sedan slutet av november. Varje skottdåd och dödsskjutning påverkar bilden av Malmö. Den skiftar beroende på vem som tittar – men kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) anser att bilden är orättvis.

– Ur Malmö stads perspektiv är bilden förödande. I förlängningen kan det leda till att människor inte vill flytta hit eller besöka staden, trots att Malmöborna ser att det mest handlar om uppgörelser mellan olika grupperingar, säger hon till TT.

– Det viktigaste är att begränsa vapen- och narkotikatillströmningen. Om vi får bukt med den utvecklingen så kan vi slå undan fötterna från nya händelser. Då förbättras också bilden av staden. Min uppgift som politiker är att se till att Malmöbilden blir mer rättvis.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Tipsa | Aftonbladet
Publisert: