Nyheter

Vladimir Antonov släpps mot borgen

Av: 

Torbjörn Ek

Anders Munck

NYHETER

Har lånat ut pengar till Victor Muller

Här släpps Vladimir Antonov fri - och fräser mot bland andra Aftonbladets Torbjörn Ek.

Foto: peter van den berg

LONDON. Vladimir Antonov släpptes fri mot borgen i domstolen i London i dag.

Efteråt var den ryske finansmannen rasande och vräkte undan väntande reportrar.

– Är ni knäppa?, ropade han.

Den ryske finansmannen Vladimir Antonov stod inför domstolen Westminster magistrate court i London.

Litauens riksåklagare ville ha honom utlämnad från England. Domaren accepterade att Antonov släpps mot borgen – och förhandlingarna om utlämningen fortsätter i december.

Utanför rätten fortsatte han att tiga. Innan han steg in i en taxi röt han:
– Jag har inga kommentarer alls!

”Ingen flyktrisk”

Vladimir Antonovs bank Snoras i Litauen, landets femte största, saknar täckning för 9,6 miljarder kronor, uppger Reuters.

I Litauen riskerar Antonov 10 års fängelse för stölden plus sex år för bedrägeri, därför ville Litauens representant, åklagarsidan, att han och kollegan Raimondas Baranasuskas inte släpps mot borgen. 

Antonov och Baranasuskas fördes in i rätten vid 15-tiden. En knapp timme senare kom domarens besked att både Antonov och kollegan släpps mot borgen.

Domaren köpte Antonovs advokats argument att det inte föreligger någon flyktrisk:

– Han bor med sin fru och två små barn i ett hus som han äger i London. Han har starka band till England där hans företag bland annat driver fotbollsklubben Portsmouth, sade advokaten.

Kollegan släpps också

Villkoren för att Antonov släpps är att han är hemma 8-10 varje morgon och att han lämnar in sitt pass och en summa på 75 000 pund som säkerhet. Antonov får dock inte lämna domstolen förrän pengarna är överförda.  Även Raimondas Baranasuskas släpps mot att hon kan betala en borgensumma på 250 000 pund.

Frågan om utlämning till Litauen är inte avgjord än – förhandlingarna återupptas 16 december. Antonov sade i rätten att han inte vill bli utlämnad frivilligt.

Lån som inte bokförts

Antonovs bank tvångsförvaltas sedan en vecka och kommer nu att begäras i konkurs.

Samtidigt har det upptäckts att Snoras dotterbolag i Lettland, banken Latvijas Krajbanka, saknar täckning för ytterligare nästan 1,4 miljarder kronor.

Enligt den lettiska finansinspektionen ska Latvijas Krajbanka ha gett flera lån som inte bokförts för att finansiera Antonovs olika projekt, uppger TT.

Kan ha förskingrat

I går greps Vladimir Antonov och hans partner Raimondas Baranasuskas i London efter att en åklagare i Litauen utfärdat en europeisk arresteringsorder.

De misstänks för förskingring och bedrägeri och har begärts utlämnade för att ställas inför rätta.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter