Lille Darth Vader har hjärtopererats

Publicerad:

NYHETER

Pojken från reklamsuccén sjuk sedan födseln

I reklamfilmen som en mini Darth Vader startar han en motor genom att använda Kraften.

Max Page, 7, föddes själv med ett svagt hjärta och har nu opererats.

Foto: Scanpix
Max Page, 7, föddes själv med ett svagt hjärta och har nu opererats.

Över 53 miljoner människor har sett hur Max Page agerar som Darth Vader och startar en bil med hjälp av kraften. Numera har han en roll i den amerikanska långkörarsåpan "Makt och begär".

Max Page har även ett medfött hjärtproblem som han opererades för tidigare i veckan, skriver ABC News. I torsdags opererades han och en ny klaff sattes in för att reparera ett hål  i hans hjärta. Operationen som tog två timmar kommer att behövas göras om efter 15 år, enligt sjukhuset.

Gjorde om hemma

Inför operationen skrev Max Page en "Kan-göra-lista" tillsammans med sin mamma Jennifer för att fokusera på saker som han kan åstadkomma. En av sakerna var att göra något kul hemma, det resulterade i att varje rum i huset har fått ett eget namn och ett tema.

– Allting som var tråkigt är nu i vårt lilla garage och allt som är kul är framme. Vi är lyckligt lottade som har en så pratig son som kan säga hur vi ska göra för att hjälpa honom, säger Jennifer Page till NBC News.

Vill använda sin kraft

Max Page är ambassadör för sjukhuset som han har besökt i hela sitt liv. Och i den rollen försöker han gjuta mod i andra barn som står inför skrämmande sjukhusvistelser med orden:

– Om du använder din kraft och drömmer stort kan du uppnå allting. Vi kanske är små men vi är allsmäktiga.

Publicerad: