Nalle i Tomteland

NYHETER

I över en vecka har Loviza Andersson, 5, fått sova utan sin nalle. Men tack vare en efterlysning i Aftonbladet är han nu tillbaka i hennes armar. Han gömdes kvar i tomtens verkstad i Mora vid ett besök tidigare i sommar.

– Jag är så glad att jag fått tillbaka min nalle, säger Loviza Andersson, 5.

När tomtenissarna städade tomtens verkstad på Tomteland i Mora förra veckan hittade de en brun, lurvig nalle med rödvit halsduk och vit näsa.

– Han såg så älskad ut så vi visste att det var någon som saknade honom. Därför kontaktade vi Aftonbladet så att han kunde hitta hem igen, säger Nisse-gryn.

Några mil bort, i Skålö, gick samtidigt Loviza Andersson, 5 år och saknade sin nalle. Tidigare på dagen hade hon besökt Tomteland med sin familj, men var säker på att hon fått med sig nallen tillbaka till bilen.

– Vi visste inte var hon tappat sin nalle, vi hittade den inte hemma. Hon var jätteledsen hela kvällen och ville inte sova, säger mamma Catrine Hedlund.

Men så fick de syn på nallen i Aftonbladet.se och nu har nallen och Loviza återförenats. I går åkte familjen tillbaka till Tomteland för att hämta hem nallen – och tacka den snälla tomtenissen som låtit nallen hjälpa till i tomteverkstaden så länge.

– Jag har saknat honom jättemycket, säger Loviza och kramar nallen hårt.

Loviza fick nallen i present i av sin faster för tre år sedan och sedan dess har de varit oskiljaktiga.

– Det är hennes favorit, hon bär den alltid med sig, så det var olyckligt att den glömdes kvar, säger Catrine Hedlund.

I parken kommer ofta snuttefiltar, kläder och nappar bort i all iver, men det är sällan så här viktiga saker som nallar kommer bort, berättar Nisse-gryn. Och ofta brukar besökarna ringa och kolla om deras ägodel glömt kvar. Men den här gången hade nallen varit i tomtens verkstad så länge att de kände att det var läge att hjälpa till.

– Vi hittar kvarglömda saker med jämna mellanrum, men det är sällan man känner så mycket som för den här nallen. Jag är så glad att den har fått komma hem igen.