Oliver, 3, försvann från sjukhuset

NYHETER

Hämtades av tre okända personer

Treårige Olivier överlevde på vågorna i Thailand.

Nu är han spårlöst försvunnen från sjukhuset - ingen vet vad som hänt honom.

– Ovissheten är outhärdlig, säger Bettina Persson, 26, som söker efter sin son på sjukhus och barnhem.

Familjen Persson från Danmark firade jul i Khao Lak, norr om Phuket, när vågorna drabbade den thailändska kusten på annandagen.

Familjen splittrades av vattenmassorna, men föräldrarna överlevde – och troligen även treårige Oliver, parets enda barn.

Enligt de thailändska myndigheterna togs nämligen en treårig gosse vid namn Oliver in för vård på Takuapasjukhuset i närheten av Khao Lak den 26:e december.

På en lista över de intagna patienterna läste den danska tidningen Ekstrabladet tre dagar efter katastrofen: ”Olever, pojke, 3 år”

Inskriver en dag

Men när pappan kom för att se om det kunde vara sonen som fanns på sjukhuset var pojken borta. Han fick beskedet att pojken bara var inskriven en dag.

– Han hämtades av tre utlänningar. Det skedde på måndagen den 27:e december, uppger en representant för sjukhuset till Ekstrabladet.

Det finns ingen närmare information om vilka de tre personerna var. De uppges inte ha visat några id-handlingar och skrev inte under några dokument när de hämtade pojken.

Andra thailändska myndigheter uppger att treåringen förts till ett sjukhus eller barnhem i Bangkok. Men enligt Ekstrabladet, som med hjälp av biståndsorganisationer talat med samtliga sjukhus i Bangkokområdet, finns Oliver inte inskriven på något sjukhus eller barnhem i eller i närheten av den thailändska huvudstaden.

Norsk pojke med samma namn

Den danska familjen vet ännu inte med säkerhet att det var deras Oliver som var intagen på Takuapasjukhuset.

En norsk pojke med samma namn är saknad i Khao Lak-området efter tsunamin. Men enligt norsk polis är det inte troligt att det var han som vårdades på sjukhuset, skriver Ekstrabladet.

Läs mer:

Fredrik Rundkvist