Rosengren tar allt själv

NYHETER

Om de skiljer sig blir frun utan pengar

Nygifte Björn Rosengren må vara kär som en klockarekatt.

När det gäller pengar håller han huvudet kallt.

Om han och hans nyblivna hustru skiljer sig, får hon inte ett öre.

Foto: behåller prylarna Skulle Helena Segnestam och Björn Rosengren skilja sig blir det hennes tur att vinka – farväl till Rosengrens tillgångar.

Förre näringsministern Björn Rosengren, numera rådgivare åt Stenbeckssfären, är god för miljoner.

Det är han mån om att fortsätta vara.

Avsäger sig all rätt

I ett äktenskapsförord avsäger sig han och hans nyblivna hustru Helena Segnestam all rätt till varandras egendom - nuvarande och kommande.

”All egendom som var och en av oss i dag äger, framdeles kan komma att förvärva på vad sätt det vara må, liksom all avkastning av nu nämnd egendom skall utgöra respektive makas enskilda egendom”, står det i förordet, som undertecknades av makarna den 13 maj - en vecka innan makarna vigdes på Harpsund. Vigselförrättare var Björn Rosengrens gamla kompis, statsminister Göran Persson.

Kanske har Rosengren lärt sig av tidigare misstag. Bodelningen i skilsmässan från förra hustrun Agneta tog nästan två år.

Äger en Jaguar

Björn Rosengren hade 2002 en förvärvsinkomst på 1,3 miljoner kronor, men ingen förmögenhet. Däremot äger han bland annat en röd Jaguar och en gård i Sörmland. Egendom som är, och i och med äktenskapsförordet förblir, hans.

Att tänka på vid giftermål

Irene Beertema