Två veckor - och Fabian är borta

NYHETER

Polisen börjar ringa in Sibas vd:s kidnappare

1 av 2 | Foto: "KLANTIGT" Fabians Bengtssons BMW dumpades mitt i Göteborg, olåst och med nycklarna i.

GÖTEBORG

Polisen börjar nu ringa in Fabian Bengtssons kidnappare.

De tros vara tidigare straffade, men inte särskilt erfarna kriminella, och komma från Västsverige.

-Vi söker i kretsen kring Fabian Bengtsson, säger en källa inom polisen.

I morgon är det två veckor sedan Sibas vd Fabian Bengtsson, 32, försvann i centrala Göteborg. Polisen är övertygad om att han är kidnappad och hans familj förhandlar i dag med de misstänkta gärningsmännen.

Tros vara vid liv

Polisen ska ha fått tydliga signaler om att Fabian Bengtsson är vid liv och arbetar efter teorin att kidnapparna varken är organiserade eller särskilt erfarna kriminella. De tillhör ingen etablerad liga.

-De agerar som amatörer. Det har snart gått två veckor - utan att de fått ut en lösesumma. De lyckas inte hantera den situation de satt sig i, säger en poliskälla.

De har gjort flera misstag.

Fabian Bengtssons exklusiva BMW dumpades mitt i Göteborg, olåst och med nycklarna i tändningslåset.

-Klantigt. Det normala brukar vara att man sätter eld på bilen för att förstöra spåren eller dumpar den på någon skogsväg, säger en polisman.

Tog ut pengar

Direkt efter kidnappningen tog gärningsmännen ut över 20000 kronor från Fabian Bengtssons konto. En erfaren kidnappare skulle aldrig ha tagit den risken att bli upptäckt.

Gärningsmännen söks bland personer som tidigare kan ha träffat Fabian Bengtsson av naturliga skäl. Antingen genom jobbet - eller privat.

Polisen misstänker att kidnapparna finns i brottsregistret, men att de inte behöver vara tungt belastade. De kommer troligen från Göteborgsregionen.

Tidigare:

Andreas Harne, Petter Ovander