Många unga kan ha sett knivskärningen

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Två tonårspojkar knivhöggs i Västerås. Arkivbild.

Omkring hundra ungdomar kan ha bevittnat när två tonårspojkar knivhöggs i Västerås på lördagen.

De båda skadades svårt och tre pojkar sitter anhållna misstänkta för mordförsök.

– Det dramatiska som hände i går påverkar folk, många var på plats och såg händelsen, säger P-O Gottberg, verkställande chef för grannskapsservicen i området.

De två pojkarna, som är i övre tonåren, knivhöggs under ett bråk i Västerås på lördagskvällen och fördes med ambulans till sjukhus med svåra skador. Bråket skedde vid en ungdomsgård där omkring hundra ungdomar ska ha befunnit sig, enligt P-O Gottberg. Under söndagseftermiddagen höll medborgarhuset i stadsdelen öppet för att ge stöd åt de som har sett händelsen.

– Tanken är att vi ska finnas till hands, ungdomar som vill prata om det som har hänt är välkomna till medborgarhuset, säger han.

En av pojkarna som knivhöggs opererades akut under natten, men läget ska nu vara stabilt för båda pojkarna.

– Han som var mest illa däran ät fortfarande kvar på IVA (intensivvårdsavdelningen), den andra killen har flyttats till vanlig avdelning, säger Lars Thomasson vid Region Västmanland till TT.

Tre minderåriga pojkar har anhållits, misstänkta för försök till mord. Förhör och teknisk undersökning har enligt polisen inletts under förmiddagen.

Även en minderårig flicka skadades under bråket. Hon misshandlades med slag och sparkar och fick åka till sjukhus för undersökning.