Flera döda efter skjutningar i USA

avJenny Rydberg

Fem personer har skjutits till döds i två olika bostäder i Louisiana.

Sonen till två av de döda är nu misstänkt för mord.

Han är fortfarande på fri fot och uppges vara ”beväpnad och farlig”.

Skjutningen inträffade på två olika platser under lördagsmorgonen, lokal tid.

Två personer sköts i en bostad i orten Gonzales och tre ytterligare personer sköts i en bostad i det närliggande området Livingston. Alla fem har dött, skriver AP.

Polisen letar nu efter en man i 21-årsåldern som misstänks vara gärningsmannen. Enligt den lokala tv-kanalen WAFB9 är 21-åringen son till de två dödsoffren i Gonzales. Hans föräldrar hade skjutits i sitt sovrum och var svårt skadade när polisen kom till platsen. De fördes senare till sjukhus där de dog av sina skador.

”Ett av de värsta fallen”

Enligt polisen ska 21-åringen ha bott tillsammans med sina föräldrar, men hade nyligen blivit ombedd att lämna huset för gott.

–Det här är förmodligen ett av de värsta fallen av våld i hemmet som jag har sett på länge, att en ung man går in i ett sovrum och dödar sin mamma och pappa, och sedan dödar vännerna i Livingston, säger Bobby Webre, från polisen i området Ascension, enligt WAFB9.

Tros ha flytt i stulen bil

Enligt WAFB9 tror polisen att 21-åringen har flytt i en stulen bil och är på väg mot Mississippi. Han uppges vara ”beväpnad och farlig”.

– Om ni ser den här bilen, rapportera in det. Det finns ingen tvekan om att han är beväpnad och farlig och han måste ställas inför rätta väldigt snabbt, säger Bobby Webre under en presskonferens.

Den misstänkte gärningsmannen.
ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Brott

AB Voice