23-årig nätpedofil dömd till sex års fängelse

Lurade småflickor till sex på nätet

avEbba Thornéus

Den 23-åriga pedofilen letade upp småflickor på nätet och pressade dem att utföra sexuella handlingar framför webbkameran.

På onsdagen dömdes han till sex års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn.

Det var i september 2018 som den då 22-årige mannen från Borås åtalades för ett stort antal sexbrott mot totalt 63 unga flickor i åldrarna 10 till 16 år över hela landet.

Detta efter att flera föräldrar slagit larm om att en person kontaktat och hotat deras barn på sociala medier, tvingat dem att visa sig nakna och utföra sexuella handlingar på sig själva.

Flickorna har främst blivit kontaktade via Snapchat och Yellow mellan 2015 och 2017. Via ip-adresser kunde polisen spåra och hitta den misstänkte 23-åringen.

På onsdagen meddelade Borås tingsrätt att mannen dömts till sex års fängelse för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, köp av sexuell handling av barn, grovt barnpornografibrott och sexuellt ofredande samt en rad andra brott.

Grova och hänsynslösa gärningar

Många av gärningar beskrivs som grova och hänsynslösa och enligt åklagaren kan antalet offer vara större än de 63 fall som mannen åtalats.

– Mörkertalet är stort, har åklagaren Andreas Ekegren tidigare sagt till Aftonbladet.

23-åringen är sedan tidigare dömd för liknande brott och Aftonbladet har avslöjat att mannen kunnat begå övergrepp oavbrutet i flera år – även under pågående rättsprocesser – när han avtjänat straff på ungdomshem eller övervakats av frivården.

Totalt rör det sig om cirka sju år som 22-åringen kunnat agera visar Aftonbladets granskning.

23-åringen har genomgått två rättspsykiatriska undersökningar, båda kom fram till att han inte lider av en allvarlig psykisk störning.

1 av 2 | Foto: Aftonbladet
Utskrift av nätpedofilens chattkonversation med ett av sina offer.
ARTIKELN HANDLAR OM