Bangkok

Dålig luft stänger skolor i Bangkok

Av: 

TT

NYHETER

Över 400 skolor har stängts sedan den thailändska huvudstaden svepts in i tung smog. Luftföroreningarna tvingar Bangkokborna att bära andningsmasker och hård kritik riktas mot myndigheternas försök till åtgärder.

Mångmiljonstadens tunga trafik, bränning av restprodukter från grödor och föroreningar från fabriker ligger bakom den dåliga luft som har drabbat Bangkok de senaste veckorna.

Som ett sätt att tackla problemet har myndigheterna – utan framgång – försökt att framkalla konstgjort regn med hjälp av flygplan. Insatser för att reglera lastbilstrafiken och spola gatorna har inte heller hjälpt. Nu är planen i stället att föroreningarna ska bekämpas med hjälp av drönare som sprejar en lösning som förhoppningsvis ska rensa luften från mikropartiklar.

Många är kritiska till de misslyckade insatser som hittills har gjorts i försöken att komma till rätta med föroreningarna. Tara Buakamsri, landchef för miljöorganisationen Greenpeace, kallar situationen en hälsokris.

Över 400 statliga skolor har stängdes under onsdagen och fler kan komma att följa efter.

Halterna av små luftburna partiklar skadliga för människor, kända som PM 2,5, har överstigit den nivå som anses säker i 41 delar av Bangkok, enligt myndigheterna.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sydkorea försöker framkalla regn

ÄMNEN I ARTIKELN

Bangkok

Miljöfrågor

Flygtrafik