William och Kate besöker Sverige slutet av januari

avGustaf Tronarp

Nu är det klart: Prins William och Kate Middleton kommer till Sverige den 30–31 januari.

Vad det brittiska hertigparet ska göra under Sverigevistelsen är dock höljt i dunkel.

Foto: Indranil Mukherjee / AP TT NYHETSBYR N
Prins William om Kate Middleton kommer till Sverige i slutet av januari.

När det känns som att vintern varat i en evighet och att det aldrig mer kommer att bli ljust efter jobbet – alltså i slutet av januari – då kommer vi kunna frossa i kunglig yra.

Månadens allra sista dagar kommer prins William och Kate Middleton, hertig respektive hertiginna av Cambridge, till Sverige. Tidningen Svensk Dam var först med att rapportera om datumen, som sedan bekräftades av hovet.

Under resan ska paret även besöka Norge. Vad högheterna ska göra här är dock oklart.

”Besöksprogrammet offentliggörs vid en senare tidpunkt”, skriver hovet.

Ska träffa kungen och drottningen

Sedan tidigare är det dock känt att William och Kate ska träffa kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia samt kronprinsessparet Victoria och Daniel.

Under sommaren och hösten har William och Kate besökt en rad europeiska länder. Brittisk press beskriver resorna som en charmturné inför Storbritanniens EU-utträde.

Väntar sitt tredje barn

Hertigparet har barnen George och Charlotte tillsammans. I september tillkännagav hovet att Kate är gravid med småtting nummer tre. Nedkomsten är beräknad till april.

Om makarna tar med sig några avkommor till Norden – och om de i så fall kommer att komma överens med de svenska kungabarnen – är okänt.

ARTIKELN HANDLAR OM