Hatet på Flashback

EU-juristen Joel Ankar: ”Jag har mognat”

Av: 

Karin Östman

NYHETER

Juristen Joel Ankar kommenterar nu  Aftonbladets avslöjande om de rasistiska inläggen han skrivit anonymt på Flashback.

"Uttalandena jag gjorde då skrevs i affekt och präglades av okunnighet, okänslighet och ilska. Jag är en annan person idag och har mognat betydligt", skriver han i ett sms till Metro.

Joel Ankar arbetar som assistent åt  EU-parlamentarikern Kristina Winberg (SD). Aftonbladet avslöjade under tisdagsmorgonen hur han anonymt skrivit grovt rasistiska inlägg på Flashback. Bland annat har han hetsat mot kriminologiprofessor Jerzy Sarnecki som han kallat för judesvin. När Aftonbladet konfronterade Joel Ankar i Bryssel tidigt i måndags morse valde han att inte kommentera uppgifterna.

"Är en annan person idag"

Men under tisdagsförmiddagen har svenska EU-parlamentarikerna Cecilia Wikström, Marit Paulsen (FP) och Fredrick Federley (C) krävt hans avgång.

Nu väljer han därför att förklara sig i ett sms till tidningen Metro. Han skriver: ”Jag tar starkt avstånd ifrån vad jag skrivit på  Flashback för 6-7 år sedan. Uttalandena jag gjorde då skrevs i affekt och präglades av okunnighet, okänslighet och ilska. Jag är en annan person idag och har mognat betydligt. Jag vill be om ursäkt till de som känt sig kränkta eller illa berörda av mina uttalanden.”

Vill beväpna svenskar

Så sent som hösten 2014 skrev Joel Ankar på  Flashback att han oroas över att invandrare ska invadera svenska hem och bryta sig in hos "vita människor för att ta för sig av pengar, värdeföremål hos sovande kvinnor och flickor".

Han presenterade en radikal lösning på problemet:

"Eftersom svensk polis verkar stå handfallen inför den eskalerande och allt mer brutala invandrarbrottsligheten kanske det är dags att vanliga svenskar tillåts skaffa skjutvapen?"

ANNONS

25% rabatt på utvalda kläder och varumärken hos Ellos - gäller hela helgen!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hatet på Flashback

Joel Ankar

Flashback

Näthat

Sverigedemokraterna