Nyheter

Bro på E18 i Norge nära kollaps

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Trafiken avstängd söder om Oslo

Bilisterna på E18 söder om Oslo fick tvärnita.

Bron de körde på böjdes, och ser ut att vara nära att rasa.

Kanske kan en mystisk bulldozer vara förklaringen till det som skett.

Tidigare i dag fick den norska polisen hastigt stänga av Skjeggestads bro sex mil söder om Oslo. Den södergående delen av bron vek sig plötsligt – till flera bilförares skräck.

”Kunde inte se vägen”

Henrik Lindhagen befann sig på bron när det skedde.

– Jag körde i vanlig fart och plötsligt så började bilen framför mig att köra nedåt, eller på ett vis tippa. Jag tänkte ”nu sviktar hela bron”. Efter det kunde jag inte se 15-20 meter av vägen framför mig. Eftersom jag höll fartgränsen hann jag inte bromsa för ”försänkningen”, utan bara fortsatte köra, säger han till VG.

Räddningstjänst och polis tog sig till platsen och kunde konstatera att det hade skett ett mindre jordskred under bron.

– Bron hänger delvis i luften. Det finns inga rapporter om människor som kommit till skada. I stort sett har det gått bra, även om det är stora materiella skador på vägen, säger Arild Reinhartsen, vaktledare på larmcentralen till VG.

Marken gett efter

Vägen är nu avstängd i väntan på utredning. Under bron syns tydligt hur marken har rasat. Det är ännu oklart varför det har skett, men under de första observationerna vid platsen upptäcktes en mystisk bulldozer nära bron.

Fordonet visade sig tillhöra ett lokalt företag, enligt VG.
– Vi har planat delar av terrängen i toppen av fältet på uppdrag av markägaren med en bulldozer, säger en chef på företaget.
Chefen vill inte ta på sig ansvaret för det som skett.
– Jag tycker det är för tidigt att säga att den skulle ha orsakat jordskredet, och det är upp till NPRA (myndigheten som leder utredningen) att bedöma och ta reda på orsaken, säger chefen enligt VG.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert: