Treåring överlevde elva dagar i tajgan

1 av 9
NYHETER

Här räddas treåriga Karina efter elva dagar i den sibiriska tajgan.

Flickan överlevde bland vargarna tack vare sin hund.

– Hennes valp hjälpte oss att hitta henne, säger Afanasiy Nikolayev som fann flickan.

För knappt två veckor sedan försvann Karina Chikitova från sin avlägsna hemby Olom i Sibirien, rapporterar Siberian Times.

Flickans pappa var på väg för att arbeta som frivillig vid en stor skogsbrand i området och märkte aldrig att hans dotter försökte hänga på honom ut i skogen. Samtidigt trodde hennes mamma att flickan var med sin far.

Först efter fyra dagar förstod familjen att Karina var ute i det vilda på egen hand.

Hundratals människor, helikoptrar och drönare sattes in i sökandet.

Elva dagar och tio nätter

Under elva dagar och tio nätter levde den treåriga flickan i den vargtäta tajgan. Men tack vare sin hund klarade hon sig, myggbiten men oskadd.

I nio dagar överlevde flickan och hunden på bär de kunde hitta i skogen. Nätternas kyla uppges Karina ha klarat tack vare värmen från vovven.

Men på den nionde dagen lämnade valpen treåringens sida – för att hämta hjälp, enligt Sky News.

”Vägde knappt tio kilo”

Afanasiy Nikolayev hittade flickan i gräset och det dramatiska ögonblicket fångades på film. Afanasiy Nikolayev säger att hunden visade vägen och berättar att flickan var ”lätt som en fågel” när han lyfte henne.

– Hon vägde knappt tio kilo men var otroligt nog helt vaken, säger han enligt Sky News.

Flickan återhämtar sig nu på sjukhus i Yakutsk.

Vill inte prata om dagarna i tajgan

– Hon vill inte prata om dagarna i tajgan än, allt hon berättar är att hon åt bär och drack vatten från åar, säger Afanasiy Nikolayev, enligt Sky News.

Myndigheterna ska nu utredda om föräldrarna har gjort sig skyldiga till vanvård av flickan eftersom det tog så lång tid att anmäla och upptäcka att hon var försvunnen, skriver Siberian Times.