16-åring häktad för mord

1 av 2 | Foto: Häktning, mordet på 17-åringen.
NYHETER

En 16-åring pojke har häktats misstänkt för mordet på en jämnårig pojke i Limhamn i Malmö.

Rätten beslutar att 16-åringen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren får också rätt att utfärda restriktioner, såsom exempelvis att den misstänkte inte får läsa tidningar eller ta emot besök under tiden i häkte.

Det är ovanligt att en så ung person häktas och Hermansson påpekar att det finns alternativ till att placera en tonåring i häkte, genom att sociala myndigheter tar hand om personen under utredningens gång.

16-åringens advokat Magnus Hermansson säger efter den avslutade förhandlingen att han och hans klient under eftermiddagen ska överväga huruvida de ska överklaga häktningsbeslutet.

Mordmisstänkt 16-åring nekar

I dag inleddes häktningsförhandlingem mot en 16-årig pojke som misstänks för mord på en 17-åring på Limhamn i Malmö. Pojken dog efter ett bråk vid en skola i onsdags och 16-åringen anhölls dagen efter.

Den misstänkte nekar via sin advokat till brottet. Rätten beslutar snabbt att förhandlingen ska ske bakom stängda dörrar.

Åklagare Magnus Pettersson begärde att 16-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, med motiveringen att han riskerar att förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han släpps fri.

TT