”Medlemmarna kräver att Nordström och styrelsen avgår nu”

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sektionsordförande: ”Rädd att det blir ännu större medlemstapp”

Medlemmar reagerar med bestörtning på beskedet att Annelie Nordström sitter kvar som Kommunals ordförande till nästa kongress.

Många kräver att både hon och styrelsen avgår direkt.

– Vi har haft ett otroligt stort medlemstapp, men jag är rädd att det blir ännu mer nu, säger Cecilia Burman, ordförande för Kommunal i Arjeplog.

Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström meddelade under en pressträff på onsdagen att hon avgår efter Aftonbladets avslöjanden, dock inte förrän vid nästa kongress som börjar den 31 maj.

I kommentarer och meddelanden till Aftonbladet skriver många medlemmar att det inte räcker – både hon och resten av styrelsen borde ha avgått direkt.

”Fler inblandade”

Cecilia Burman, sektionsordförande för Kommunal i Arjeplog, tror att det är enda sättet att stoppa de senaste dagarnas kraftiga medlemstapp.

– Medlemmarna är inte nöjda med det här beslutet. Att Annelie Nordström avgår är bra, men medlemmarna kräver att både hon och styrelsen avgår direkt. Det är flera andra i styrelsen som har varit inblandade i det här. Vi har haft ett otroligt stort medlemstapp, men jag är rädd att det blir ännu mer nu. Och medlemmarna är de viktigaste, de är Kommunal.

”Har verkligen inte lyssnat”

Helen Moggia, undersköterska som har gått ur Kommunal efter Aftonbladets avslöjanden, säger att hon är besviken men att hon var förberedd på Annelie Nordströms besked.

– Min förhoppning var att hon skulle avgå med omedelbar verkan och att övriga i förbundsstyrelsen också hade gjort det. Jag känner mig uppgiven, det känns som att de verkligen inte lyssnat på vad medlemmarna säger. De kräver hennes och styrelsens omedelbara avgång, säger Helen Moggia i Aftonbladets tv-sändning.

Helen Nordlund, presskontakt på Kommunal, säger att fackförbundet inte har några besked om resten av förbundsstyrelsen.

– Det som har annonserats är att Annelie inte kommer att ställa upp för omval, men resten av styrelsen har vi inga nyheter om, säger hon.

1 av 4 | Foto: TT NYHETSBYRÅN

De sitter i Kommunals förbundsledning

Annelie Nordström, 59.

Ordförande, ledamot i förbundsstyrelsen och en av tre i förbunds­ledningen. Har sam­tidigt en rad andra styrelseuppdrag, bland annat i Folksam. Bor i en lägenhet över fackförbundets lyxkrog Metropol Palais.

Per Holmström, 51.

Förste vice ordförande och en av tre i förbundsledningen. Sitter samtidigt i styrelser för olika fastighetsbolag.

Lenita Granlund, 53.

Andre vice ordförande, avtalssekreterare och en av tre i förbunds­ledningen. Har sam­tidigt flera andra styrelse­uppdrag, bland annat i KPA pensionsförsäkring AB.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM