Nyheter

Ny farlig utmaning på Facebook: Unga ska "försvinna" i 72 timmar

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Ska ha spridits till Skandinavien – föräldrar oroliga

Leken sprids bland ungdomar på nätet. Foto: TT.
Leken sprids bland ungdomar på nätet. Foto: TT.

En farlig ny lek verkar spridas bland unga på Facebook. Målet är att "försvinna" och hålla sig undan i ett, två eller tre dygn – och sedan utmana sina vänner.

Målet är att låtsas vara försvunnen i ett visst antal timmar, ibland så mycket som tre dygn. Samtidigt som de unga kan utsätta sig för faror sitter föräldrar och vänner och oroar sig över vad som hänt.

Enligt danska Ekstrabladet har den här "leken" spridits bland ungdomar i Europa de senaste månaderna och nu uppges den ha börjat spridas även i Skandinavien.

– Det är många föräldrar som uttryckt sin oro för oss och det finns en riktig ängslan för att något ska hända, säger Magali Duwels, som arbetar med att förebygga "lekar" som denna, till franska 20 Minutes.

Utmanar sina vänner

Tidningen ska ha haft kontakt med barn så unga som 13 år gamla som hållt sig undan från sina föräldrar i flera dygn. Efter utfört "uppdrag" utmanar de sina vänner på Facebook att göra något liknande.

"Jag tar mina tolv timmar nu, och jag nominerar dig till att göra det samma. Lycka till med uppdraget", stod det i ett meddelande en 18-årig flicka fått, enligt 20 Minutes.

ANNONS

Upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert: