Sofia om att bli prinsessa: ”Det är väldigt häftigt”

På lördag blir hon prinsessa av Sverige.

Nu avslöjar Sofia Hellqvist sin stora längtan efter rollen i kungafamiljen.

– Det är väldigt häftigt på många sätt och jag är stolt över det, säger hon till TV4.

Klockan 20 i kväll sänds den andra och sista delen av ”Prins Carl Philip och Sofia” på TV4 och Aftonbladet har som enda tidning tagit del av material från avsnittet.

Programledaren Tilde de Paula har träffat paret på Stockholms slott för att prata om prinsbröllopet på lördag den 13 juni, om livet tillsammans och om framtiden som äkta makar.

”Speciell värld”

Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig i Slottskyrkan vid 16.30. Och det var i just den kyrkan – belägen intill Kungliga slottet – som lysningen för brudparet hölls den 17 maj.

Direkt efter lysningen skickade riksmarskalken ut ett pressmeddelande där det framgick att kungen beslutat att Sofia Hellqvist blir prinsessa i samband med giftermålet.

För en ung kvinna från Älvdalen har det varit en häftig resa, medger hon i tv-intervjun.

– Det är en speciell värld som en prins lever i och det är någonting som jag får ta del av, vilket jag i och för sig tycker är väldigt spännande, säger Sofia Hellqvist i ”Prins Carl Philip och Sofia”.

Ser framemot rollen

Som prinsessa förväntas hon representera Sverige i olika officiella sammanhang. Vissa saker kommer hon att få hantera på egen hand men i många fall kommer hon att ha sin blivande make vid sin sida.

Hon ser fram emot det hennes framtida roll kommer att innebära.

– Jag kommer ju att få ta del av en stor del av hans liv och ha en aktiv roll inom kungafamiljen och att få representera Sverige vilket är väldigt häftigt på många sätt och jag är stolt över det. Men det är nog väldigt modigt, säger hon till TV4.

Carl Philip instämmer:

– Jag kan hålla med på alla punkter, säger han i intervjun.

”Lite spända”

Som Aftonbladet tidigare skrivit har prinsparet styrt planeringen inför bröllopet och bestämt om allt från blommor och bordsplacering till vilka artister som ska spela.

– Vi är väldigt förväntansfulla. Och lite spända, men som Sofia säger: Vi har varit delaktiga i hela processen. Vilket har varit mycket men jättekul också såklart, säger Carl Philip.

Firar kärleken

Men allt slit verkar trots allt vara för en bra orsak.

– Vi firar ju något av det vackraste som finns. Kärleken, säger den blivande prinsessan.

Aftonbladet träffade drottning Silvia dagen efter lysningen. Då beskrev hon Sofia som ”en väldigt söt person” som är omtyckt och kompetent.

– Vi är väldigt glada över att hon är med oss nu, sa drottningen då.

Publisert: