Succépizzan. Foto: Nya Gul & Blå / Facebook.
Succépizzan. Foto: Nya Gul & Blå / Facebook.

”Vulkanpizzan” från Piteå – en supersuccé på nätet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Pizzerian lade ut en bild – då exploderade internet

Succépizzan. Foto: Nya Gul & Blå / Facebook.
Succépizzan. Foto: Nya Gul & Blå / Facebook.

"Vulkan pizza" från pizzerian i Piteå har spridits som en löpeld på nätet under onsdagskvällen och torsdagsmorgonen.

– Det är många som har ringt. Och vi har fått många mejl från andra städer där de vill komma och prova pizzan, säger Halmat Givara som driver pizzerian till Aftonbladet.

Allt som är gott. Så kan man sammanfatta den nya pizzan som snabbt spridits på nätet. Vulkan pizza från Nya Gul & Blå i Piteå innehåller det mesta – om man är villig att betala 120 kronor.

Närmare bestämt skinka, bacon, salami, oxfilé, pommes frites, grönsaker, bearnaisesås och vitlöksdressing. Formen sticker också ut – den är gjord så att det blir som ett antal "skålar" med olika ingredienser.

– Det var vår idé, vi har en anställd som heter Kifa som var "arkitekten" för nån månad sen. Men i förrgår kom en kund som ville ha en "specialpizza" så då testade vi och han tyckte det var gott, säger Halmat Givara på Nya Gul & Blå.

"Många har ringt"

Kunden tog en bild och la upp på Instagram – sedan la pizzerian själva upp den på Facebook. På torsdagsmorgonen hade den gillats av nästan 10 000. Och redan på onsdagskvällen dök många upp på pizzerian för att testa den.

– Det är många som har ringt. Och vi har fått många mejl från andra städer där de vill komma och prova pizzan.

Tar för lång tid för att servera på helgen

Den som vill testa den får dock se till att vara på plats på en vardag. Pizzan går nämligen inte att beställa på fredagar, lördagar och söndagar.

– Det tar lite längre tid, så det är därför vi bara har den måndag-torsdag. Vi hinner inte med det på helgen, säger Halmat Givara.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN