Pilotkollegans tal efter kraschen hyllas av hundratusentals

NYHETER

"All respekt till piloten"

Flygkraschen i Alperna har skakat om världen, inte minst andra piloter. Nu hyllas en av det drabbade bolaget Germanwings piloter för ett tal till sina passagerare.

"Det var helt stilla, sedan applåderade hela planet, skriver Britt Englisch, som var med på planet.

Germanwings är världens just nu mest omskakade flygbolag. Men nu hyllas en av flygbolagets piloter av hundratusentals människor för ett tal han höll för sina passagerare efter den fruktansvärda kraschen i onsdags, som skakat hela världen och skapat en stor förtroendekris för det tyska lågprisbolaget.

Hela planet applåderade

I samband med en flygning på onsdagen höll piloten ett tal till resenärerna, där de flesta antagligen bokat sina biljetter innan kraschen i onsdags.

I ett inlägg på Germanwings Facebooksida skriver resenären Britta Englisch om talet som en pilot höll innan deras flygning. Berättelsen har berört väldigt många hemma i Tyskland. Nästan 300 000 har gillat inlägget, och 16 000 har delat detsamma.

"Det är en stor människa, den här piloten. All respekt", skriver någon i kommentarsfält.
Läs inlägget i sin helhet nedan:

”I går morse klockan 8.40 steg jag med blandade känslor ombord på ett Germanwings-plan från Hamburg till Köln. Kaptenen hälsade oss välkomna personligen och höll sedan ett tal innan vi lyfte. Inte från cockpit utan han stod så att alla kunde se honom i kabinen.

Han pratade om hur han och hans crew hade upplevt nyheterna om olyckan. Nu hade de en dålig magkänsla, men alla hade ändå gått till jobbet frivilligt. Han pratade också om att både han och hans besättning har familj och att han därför ska göra allt för att alla ska vara säkert hemma igen på kvällen.

Det var helt tyst. Sedan applåderade hela flygplanet.

Jag vill tacka den här kaptenen. För att han förstod vad alla tänkte. Och för att han skapade en bra känsla åtminstone hos mig under resten av flygningen.”

ARTIKELN HANDLAR OM