Hokus pokus så var bagaget borta

avMathias Asplund

NYHETER

Trollkarlens försvann på flygresan – på väg till VM

1 av 2 | Foto: FOTO ALESSANDRA HYGRELL
Svenske trollkarlen Simon Almers skulle delta i världens största magitävling.

Svenske trollkarlen Simon Almers, 20, ska delta i världens största magitävling.

Då trollade flygbolaget Air Berlin bort väskorna med hans rekvisita.

– Jag har förberett mig i fem år för det här, säger Simon Almers.

Trollkarlen Simon Almers flög i lördags från Stockholm till italienska Rimini för att delta i världens största tävling för trollkarlar. Världsmästerskapen i magi som hålls vart tredje år.

Men hans bagage kom inte fram. Hela hans rekvisita var borta:

Scenkläderna, de magiska flugorna och dekoren, som liknar en hel antikaffär med stor matta och en gammal grammofon.

– Det är rekvisita som jag handbyggt från grunden under fem år, som inte går att få tag på någonstans i världen. Saker som jag inte vill ska hamna i orätta händer, säger Simon Almers.

Flygbolaget: Går om en vecka

Han har kontaktat flygbolaget Air Berlin med ett inlägg på sociala medier, där han vädjar till dem om att de ska lösa problemet. Men trots att ett dygn gått hade de ännu inte lyckats hitta bagaget.

Enligt flygplatsen i Rimini måste väskorna vara kvar i Berlin, där Simon mellanlandade. Nästa problem är att flyget från Berlin till Rimini går igen först om en vecka, enligt flygbolaget.

Men tävlingarna börjar på torsdag.

– Det är väldigt stressigt för att flygbolaget fortfarande inte kunnat säga något om var bagaget befinner sig. De kan kanske flyga det genom Moskva men det låter ju också osäkert, säger Simon Almers.

Svaret han fått är att det inte är deras ansvar de fem första dagarna. Han skulle istället försöka lösa det genom hittegodsavdelningen i Rimini, som inte fått svar från flygplatsen i Berlin.

”En otrolig tomhet”

Simon Almers, som var med i tv-showen Talang 2007, har tidigare blivit svensk och nordisk mästare. Nu ser han ut att missa chansen till VM-titeln som han har laddat hårt för i flera år. Nästa möjlighet kommer först 2018.

– Jag har förberett mig i fem år för det här. Det är en otrolig tomhet om det blir så att jag missar tävlingen. Jag har pressat mig så otroligt mycket och jobbat dygnet runt.

Bagaget kan ha hittats

Han sa att det såg mörkt ut. Men på söndagskvällen fick han ett telefonsamtal som väckte hoppet.

"Det är en nästan gråtfärdig person som har hand om Air Berlins sociala medier. Han har nu hittat mina väskor och lovar att ha dem hos mig på tisdag morgon precis i tid för mitt teknikrep", skriver Simon Almers på sin Facebooksida.

Aftonbladet har varit i kontakt med Air Berlin, men har fått svaret att det inte går att nå deras pressansvariga under helger. Vi har därför skickat våra frågor i ett mejl till flygbolaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Air Berlin