Mystiska bubblor fångades på film i vattnet utanför riksdagen

NYHETER

Amanda fångade mystiska bubblor i vattnet utanför riksdagen på film och delade videon på Facebook.
Redan dagen efter fick hon ett meddelande från en medarbetare på Försvarsmakten där hon ombads att inte prata med media.

– Jag kan bekräfta att vi har tagit del av den sedan tidigare, men i övrigt så kommenterar vi inte, säger Jesper Tengroth som är pressekreterare på Försvarsmakten till Aftonbladet.

Foto: Privat

Amanda promenerade under fredagseftermiddagen vid riksdagen i Stockholm när hon upptäckte att det bubblade i vattnet.
– Det var helt uppenbart någonting där nere och jag har aldrig sett bubblor på det sättet, säger hon.

Amanda letare efter något som flaggade för dykning men hittade ingenting som tydde på att det var någon som dök på platsen.

Hon bestämde sig för att filma de mystiska bubblorna och delade sedan filmen på Facebook där det var många som engagerade sig i mysteriet.

– Jag tänkte mest att det var en kul grej, men sedan verkade det som att det var fler där i tråden som hade bättre koll på vad det skulle kunna vara och inte vara och det kanske var lite mer anmärkningsvärt än jag först trodde att det var precis vid Riksdagen.

Fick meddelande från anställd på Försvarsmakten

Efter att Amanda hade lagt upp klippet fick hon under natten ett meddelande av en bekant som skrev att en vän som jobbade på Försvarsmakten ville komma i kontakt med henne.
– De ville komma i kontakt med mig innan jag pratade med media, så jag blev lite nervös.

Amanda hörde dock inget från Försvarsmakten under de följande dagarna. Men när Aftonbladet kontaktar Försvarsmaktens pressavdelning bekräftar de att de vet om filmen.

– Jag kan bekräfta att vi har tagit del av den sedan tidigare, men i övrigt så kommenterar vi inte, säger Jesper Tengroth som är pressekreterare på Försvarsmakten till Aftonbladet.

”Vill inte ta på mig en allt för stor foliehatt”

Amanda vill inte dra för stora växlar på att Försvarsmakten kontaktade henne och har sett videon.

– Jag försöker att inte ta på mig en allt för stor foliehatt, det är väl de två vägarna man kan gå. Antingen så tycker man att det är nåt jäkligt fishy på gång eller så kanske de inte brukar kommentera saker.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45