Lastbil och personbil i frontalkrock

avJosefin Silverberg

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om att en lastbil har frontalkrockat med en personbil i Slasta, Hudiksvalls kommun.

Det är ännu oklart om någon har skadats.

– Vi är på plats där sedan en stund tillbaka, fem ambulanser har beställts, säger Daniel Wikdahl, vid polisen i Gävleborg 

Larmet om olyckan inkom vid kvart i ett på tisdagen. Då ska en lastbil ha krockat med en personbil på Bergsjövägen utanför Slasta, Hudiksvalls kommun. Enligt polisens uppgifter är ytterligare en personbil inblandad.

– Olyckan har inträffat på en mindre väg som går parallellt med E4:an utanför Hudiksvall. Vi är på plats sedan en stund tillbaka, säger Daniel Wikdahl, polisen Gävleborg.

Det är ännu oklart vad som orsakat olyckan och om någon har skadats. Fem ambulanser har larmats till platsen där det uppges vara mycket halt.

Vägen är avstängd under räddningsarbetet.

– Samtliga fyra personer som färdades i den bilen har fått föras till sjukhus, säger räddningstjänstens insatsledare Niklas Ekros, till helahalsingland.se

Tre av fyra personer som befann sig i personbilen ska ha blivit svårt skadade, enligt räddningstjänstens uppgifter till Helahälsingland.se.. Lastbilschauffören ska inte ha skadats så pass att han behövt uppsöka sjukhus, men däremot har han chockats av händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM