Löfven försenad – regeringsplanet trasigt

NYHETER

12.35 skulle Löfven invigningstala på Folk och försvar i Sälen.

Men nu blir han försenad eftersom regeringsplanet är trasigt.

EU-kommissionären Cecilia Malmström ersätter Löfven.

I dag inleds Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. Men statsminister Stefan Löfven kommer troligtvis inte att hitta dit till 12.35, då hans tal var schemalagt. Orsaken är att regeringsplanet var trasigt.

Orsaken var ett tekniskt fel.
– Planet har lagats nu och kommer att lyfta med statsministern klockan tolv, säger Rickard Wissman, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten, som sköter regeringsplanet, till TT.

Därför har man flyttat fram statsministerns tal.

– Statsministern anländer strax efter 14, det är vad vi vet just nu. Sedan kommer han att tala 15.20, meddelar Per Klingvall, pressansvarig för Folk och försvar, vid 10.30-tiden.

Ersätts av Malmström

I ett sms som skickades ut från Folk och försvar på morgonen står att statsministern kommer att ersättas av EU-kommissionären Cecilia Malmström.

”Det har blivit fel på statsministerns plan så han har inte kunnat lyfta ännu. Det finns ingen säker prognos så vi har bestämt att Cecilia Malmström kommer att inleda konferensen”, står det i sms:et.

Löfven förväntas prata om regeringens nya nationella säkerhetsstrategi som presenteras i en debattartikel i Dagens Nyheter. Där tar Löfven upp åtta primära hot som regeringen anser utmanar förmågan att skydda Sverige och dess befolkning, skriver TT.