Polisinsats i Järfälla – man ihjälslagen

NYHETER

Mannen låg på marken utanför Arlas mejeri i Kallhäll – ihjälslagen.

Nu jagas en misstänkt mördare i norra Stockholm.

En av polisens teorier är att det kan röra sig om rånmord, enligt Aftonbladets uppgifter.

1 av 5 | Foto: P-O SÄNNÅS

Vid 20.36 larmades polis och räddningstjänst till Kallhäll. Där hade en livlös man hittats vid vägen mot pendeltågstationen utanför Arlas stora mejeri norr om Stockholm.

Eva Nilsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral uppger att de har först fick in det som ett så kallat Salsa-larm, att en person drabbats av hjärtstopp.

– Vi har det som ett sjukdomsfall alternativt olycka, sa hon vid 21-tiden.

Men när den första patrullen kom till platsen upptäcktes skador som tydde på att utsatts för grovt våld och hans liv gick inte att rädda. Han dödförklarades på plats.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska mannen ha blivit svårt misshandlad och även knivskuren. Det ska också ha hittats en stor mäng blodspår i området kring fyndplatsen. Under kvällen arbetade polisens tekniker och även hundpatruller i området som spärrats av.

Spår och detaljer kring fyndplatsen gör att en av polisens teorier är att mannen rånmördats, enligt uppgift till Aftonbladet.

Sent på fredagskvällen var ännu ingen gripen misstänkt för mordet.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp i jakten på den misstänkte mördaren. De ber människor som kan ha gjort iakttagelser eller har uppgifter lämna att höra av sig på 114 14.

Så många fall av misshandel anmäls 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM