Midsommar-outfiten förstörd – fick kemiska ämnen i stället för skor

Publicerad 2023-06-23

Paketet innehöll inga skor – däremot fosfor, nitrat och ammoniumnitrat.

21-åriga Emma beställde en outfit till midsommar.

Men när hon fick hem sitt paket innehöll det åtta kilo kemikalier.

– Jag tycker att det är helt sjukt att jag beställde hem skor och en väska och att mitt paket blir förväxlat med sprängmedel, säger hon.

21-åriga Emma från Skåne gjorde en beställning på ett par skor, en väska och en klänning för 1 800 kronor från en brittisk hemsida i början av juni.

Men när hon fick hem paketet igår upptäckte hon att det innehöll något helt annat.

– Jag öppnade lådan men jag fattade inte direkt vad det var. Sen kollade jag upp det och det visade sig att paketet var fullt med åtta kilo olika kemikalier som skulle till ett avloppsverk. Det var fosfor, nitrat och ammoniumnitrat, säger hon.

Ammoniumnitrat, som främst används som kvävekälla i mineralgödsel, kan också användas som en ingrediens när man tillverkar sprängämnen.

– När jag insåg vad det var blev jag lite rädd för jag tänkte att det kunde vara explosivt. Jag vet inte var jag ska förvara det, så nu står det ute i garaget, säger hon.

Skorna som Emma skickade efter.

Specifikation på varorna som kom istället.

Paketet försvunnet

Paketet, som levererades av Fedex, innehöll även en checklista för transport av farligt gods.

– Det var planerat som en hemleverans, men jag kunde inte ta emot det och då levererade Fedex det till Postnord som gav det till ett postombud.

Var hennes riktiga paket är vet hon inte i nuläget.

– Det var tänkt att jag skulle ha grejerna som jag hade beställt idag på midsommar. Det var en hel outfit som jag hade planerat, säger Emma.

Aftonbladet söker Fedex som meddelat att de ska återkomma.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln