Internationellt efterlyst för mord på 14-åringar

TT

Publicerad 2023-12-03

I en skogsdunge i närheten av den här vägen nära Ösmo i Nynäshamns kommun söder om Stockholm hittades en 14-årig pojke mördad den 29 juli. Några veckor senare hittades ytterligare en 14-årig mördad i ett skogsparti norr om Stockholm. Arkivbild.

En 31-årig man misstänkt för de uppmärksammade morden på två 14-åriga pojkar har efterlysts internationellt, säger åklagare Hanna Cardell till P4 Jönköping.

Det var i slutet av juli som två 14-åriga pojkar försvann från Nyköping där de var placerade på familjehem respektive HVB-hem. De hittades senare mördade i skogsområden norr respektive söder om Stockholm med några veckors mellanrum.

En 31-årig man misstänks ha planerat och utfört kidnappningarna och morden av de båda pojkarna. Han häktades tidigare i november i sin utevaro och har nu efterlysts internationellt sedan han flytt landet, rapporterar P4 Jönköping.

– När man har en internationell efterlysning får man en möjlighet att få hjälp av andra länder att gripa personen, säger åklagare Hanna Cardell till radion.

Mannen har enligt P4 Jönköping koppling till det så kallade Foxtrotnätverket.

Morden kopplas till gängkriminalitet och flera personer, tonårspojkar och vuxna, sitter sedan tidigare frihetsberövade för inblandning.

ANNONS