Bröderna talar ut om Kevinfallet

Av: 

TT

Bröderna som 1998 pekades ut för mordet på fyraårige Kevin träder i dag fram på en presskonferens för att ge sin bild av de nya uppgifter som framkommit i fallet.

LIVE-RAPPORTERING FRÅN PRESSTRÄFFEN:

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Reaktionerna efter SVT:s program om mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998 har varit starka. Där framkom hur poliser pressade de små bröderna, sju och fem år gamla, i många och långa förhör, utan något målsägarbiträde närvarande, ofta även utan föräldrar.

Experter på barnförhör har riktat skarp kritik mot hur förhören genomfördes. I en intervju med Aftonbladet beskriver storebrodern Christian hur det kändes:

– Jag minns hur jag gråter och gråter och vill ha min mamma, men att jag inte får henne. Det är ett starkt minne som jag aldrig kommer bli av med, säger han.

Christian och hans lillebror Robin kommer i dag att delta vid en presskonferens i Stockholm klockan 10.30.

Efter att fallet granskats av bland annat SVT har förundersökningen återupptagits. Åklagaren har även inlett utredningar mot bröderna.

Chefsåklagare Niclas Wargren räknar med att han behöver ta hjälp av ytterligare en åklagare och minst tre polisutredare i arbetet. Om bröderna eller någon annan anses ansvariga för Kevins död kan komma att avgöras i en så kallad bevistalan, ett slags åtal när barn under 15, som inte är straffmyndiga, misstänks för brott.

– Inte förrän tidigast till hösten kommer beslut, har han tidigare sagt till TT.

Publisert:

LÄS VIDARE